İstanbul Üniversitesi'ndeki IŞİD kavgası kamerada

Geçtiğimiz Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Şefer Holü'nde IŞİD'i protesto eden br grup öğrenci ile karşıt görüşlü grup arasında gerginlik yaşanmıştı. Kendilerine "Müslüman Öğrenciler" adı veren grup yüzlerinde maskelerle IŞİD'i protesto eden gruba saldırmış, gerginlik yerini taşlı sopalı kavgaya bırakmıştı.

İstanbul Üniversitesi'ndeki IŞİD kavgası kamerada

KAVGA ANI KAMERADA

O gün yaşananlara dair güvenlik kamerası görüntülerine Kanal D ulaştı. Görüntülerde iki grubun önce karşılıklı slogan attığı görülüyor. Gruplar bir süre sonra aradaki barikatları aşarak birbirlerine taş ve cam atmaya başlıyorlar. Yüzleri maskeli ve siyah şapka takan grup ise ellerindeki sopalarla saldırıyor.

İstanbul Üniversitesi'ndeki IŞİD kavgası kamerada

MASKELİ 3 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Pazartesi yaşanan olaylarından arından bugün de İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında sürtüşme meydana geldi. Üniversite görevlileri durumu polis ekiplerine bildirdi. Okul önüne çevik kuvvet ekipleri ve TOMA geldi.

Polis ekipleri okula girerek 3 öğrenciyi gözaltına aldı. Üzerlerinde siyah maske, siyah şapka ve sopalar bulanan 3 öğrencinin olaylar sırasında bu maske ve şapkaları taktıkları belirlendi. Gözaltına alınan öğrenciler, sivil bir polis minibüsüyle Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.