Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başbakan Erdoğan arasında yaşanan gerginliğe ilişkin konuştu.

"HAYATIMDA GÖRDÜĞÜM EN CAHİL ADAM"

Başbakan Erdoğan'ı sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, "Siz öfkeyle kalkıp öfkeyle hareket ederseniz sadece kendiniz değil toplumu ateşe atarsınız. Siyasetçi her eleştiriyi dikkatle dinlemek zorundadır. Kürsüde konuşan Feyzioğlu'na ‘edepsizlik yapma' diye söz söyledi. Devlet adamı demiştik değil mi? Hayatımda gördüğüm dünyanın en cahil adamı. Konuşmada edebi aşan ifade yok. Sen diktatör değil diktatör bozuntususun." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı konuşması

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları;

"KULAKLARIMA İNANAMADIM"

"Hayatımda gördüğüm dünyanın en cahil adamı. Konuşmada edebi aşan ifade yok. Bizi de eleştirdi biz dinledik. Arkadan büyük şey söyledi. Söyledikleri için ‘yalan' dedi. Kulaklarıma inanamadım. Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde Anayasa Başkanı hukukun üstünlüğüne vurgu yaparsa, aynı benzer konuşmalar Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde de yapılırsa demek ki sorun var.

"DİKTATÖR BOZUNTUSU"

Sen diktatör değil diktatör bozuntususun. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz diyeceksiniz. Bir ülkeyi yöneten kişi milletin önüne çıkıp yasama ve yargı benim için ayak bağıdır derse o diktatör bozuntusudur."

"CADI AVI" YANITI

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "paralel yapı" ile ilgili "Görev yerini değiştirmek cadı avıysa biz bu cadı avını yapacağız" sözlerini değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Demokrasilerde cadı avı olmaz. Hukukun üstünlüğü vardır. Suç ve suçlu varsa belgelerle konuşursunuz" dedi.