Kitle iletişim özgürlügü nedir
ensonhaber.com

kitle

Kitle iletişim araçları, haberleşme, genel kültürü geliştirme yani bilgilenme, kültürün nesillere aktarılmasında, eşya ve hizmetlerin tanıtılmasında, etkileşim, paylaşım, toplumsal sorunlara çözüm için ortam hazırlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Kitle iletişim özürlüğü ise her insanın en temel haklarından biri olarak “haber, bilgi, fikir, basın, radyo, televizyon, sinema ve internet” gibi iletişim araçlarının kullanımıyla birlikte elde edilen haklardır.

TEMEL UNSURLAR

Kitle iletişim özgürlüğünün gerçekleşebilmesi için bazı temel unsurların varlığı gerekmektedir. Bunlar haberleşmeye ulaşabilme hakkı, açıklayabilme hakkı ve yayabilme hakkından oluşmaktadır.

Düşüncelerimizi belirtmek bizim hak ve özgürlüklerimiz arasına girer ve bir düşünceyi, bir bilgiyi ya da haberi toplum ile paylaşmak kitle iletişim araçları sayesinde olur.

DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR

Kitle iletişimin kamuoyundaki payı da çok büyüktür. Bu yüzden demokrasinin vazgeçilmezi olarak görülür. Demokrasi ise toplumun katkısı ve insanların fikirleri ile gelişir. Sonuç olarak da kitle iletişim hukuku ortaya çıkar ve kitle iletişimin anayasa tarafından korunduğu anlaşılır.

Kişi kullandığı iletişim aracında özgür şekilde aklına geleni dile getirebilir düşüncelerini yansıtabilir ve bu engellenemez.