Jose Mourinho'nun Roma'sı Juventus'u tek golle devirdi
AA

İtalya Serie A'nın 25. haftasının en dikkat çeken maçında Roma ile Juventus, Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaştı. Heyecan dolu mücadeleyi 1-0'lık skorla Roma kazandı.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan maçın ikinci yarısında ev sahibi ekip, Gianluca Mancini'nin 53. dakikada attığı golle öne geçti. Kalan dakikalarda Juventus, bazı gol fırsatları yakalasa da bunları değerlendiremedi ve Roma, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Moise Kean bir dakikada atıldı

Bu arada Juventus'ta 89. dakikada Juan Cuadrado'nun yerine giren Moise Kean, 90. dakikada rakibi Mancini'ye sert faulü sebebiyle doğrudan kırmızı kart görerek 10 kişi kaldı.

Juventus'un 15 puanı silinmişti

Roma, bu galibiyetle puanını 47'ye çıkarttı ve puan durumunda 65 puanlı lider Napoli'nin 18 puan gerisinde 4. basamakta yer aldı.

Adı futbolcu transferlerine yönelik mali usulsüzlük soruşturmasına karıştığı için ocak ayında İtalya Futbol Federasyonu'ndan (FIGC) aldığı 15 puan silme cezasıyla zirveden geriye düşen Juventus, bu haftayı puansız kapattı. Ligdeki 4 maçlık galibiyet serisi de sona eren siyah-beyazlı takım, 35 puanla 8. sırada yer aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)