Maçların ertelenmesini istemeyen tek kulüp

Maçların ertelenmesini istemeyen tek kulüp

Vatan'ın haberine göre; TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte Süper Lig Başkan ve yöneticilerinin katıldığı toplantının perde arkasında yaşananlar ortaya çıkmaya başladı.

TAHRİK ETMEYİN

4 saat süren görüşmelerin odak noktasını Kılıç'ın yaptığı açıklamalar oluşturdu. Kılıç, F.Bahçe'nin başına gelen olayla ilgili uyarıda bulunurken, bundan sonra yapılacak konuşma ve açıklamalarda halkı tahrik edecek, tribünlerde gerilime neden olacak içerik olmamasına özellikle dikkat edilmesini istedi.

Olayların önemli kısmında kaynağından yapılan açıklamaların etkili olduğunun altını çizen Gençlik ve Spor Bakanı, silahlı saldırıda F.Bahçe'yi Allah'ın koruduğunu, kötü sonuçlanacak bir olayın ardından kimsenin bunun hesabını veremeyeceğini sert bir dille katılımcılara ifade etti.

BU konuşma üzerine bazı yöneticilerin “Ceza uygulamasını mutlaka harekete geçirelim. Kim tahrik edici konuşursa, 6222'nin karşılığı uygulansın” dediği de öğrenildi.

BURSASPOR ERTELENMESİNİ İSTEMEDİ

Akif Çağatay Kılıç'ın toplantıdan ayrılmasının ardından gündeme gelen ligin ve kupanın ertelenmesi ile ilgili tartışmaların yaşandığı da anlaşıldı.

Özellikle kupa karşılaşmalarının ertelenmesi konusunda sert konuşmaların gerçekleştiği, Bursaspor'un ertelemeye direndiği, bazı yöneticilerin birbirlerine ağır sözler sarf ettiği de gelen bilgiler arasında.