Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenazesindeki konuşması

Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenazesindeki konuşması

Dün sabah saat 08:45'te hayata gözlerini yuman 'Bozkırın tezenesi' Neşet Ertaş ikindi namazına müteakip memleketi Kırşehir'de defnediliyor.

ERDOĞAN DA KIRŞEHİR'DE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Neşet Ertaş'ın cenaze törenine katılmak için ''Oba'' helikopteri ile saat 14.40'ta Kırşehir'e geldi. Düzenlenecek cenaze törenine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Ertaş'ın cenazesinin kaldırılacağı Ahi Evren Camii bahçesinde binlerce insan toplandı. Devlet töreninin ardından düzenlenen cenaze namazında helallik istendi.

İŞTE ERDOĞAN'IN O AÇIKLAMALARI

ERDOĞAN KONUŞMASINA AYETLE BAŞLADI

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, konuşmasına 'Küllü nefsin zâikatü'l-mevt Sümme ileynâ turceûn' ayetiyle başladı. Erdoğan 'Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize döndürüleceksiniz. Şu anda bir nefis çok değerli bir dostumuz ağabeyimiz, abimiz, öncü isim Neşet Ertaş Musalla taşında. Çünkü o bu yalan dünyaya garip olarak bakıyordu. Hepimiz garibiz. Makamlar mevkiler boş. Gidilecek yer malum. 2 metrelik bir kabir ve o kabirde geldiği aslına dönüş var. Biz topraktan geldik toprağa gideceğiz. Üstadla çeşitli toplantılarda bir arada olduk. Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun. Yolun açık olsun üstad Allah'a emanet ol.' dedi.

Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenazesindeki konuşması

TAZİYE ÇADIRINA AKIN

Bağbaşı Mahallesi'nde bulunan Neşet Ertaş'ın baba evinin bulunduğu sokağa taziye çadırı kuruldu. Vatandaşların akınına uğrayan taziye çadırında, Neşet Ertaş'ın sevilen türküleri dinlendi.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ayrıca Kırşehir'deki okullar öğrencilerin cenaze törenine katılmasına izin verdi. Neşet Ertaş'ın cenazesi, vasiyeti üzerine, Bağbaşı Mezarlığı'nda babası Muharrem Ertaş'ın ayağının ucuna açılan mezara defnedilecek. Neşet Ertaş'ın ölümüyle sarsılan Kırşehir'de Belediye binasının üstüne, ünlü halk ozanın fotoğrafının yer aldığı 'Başımız sağ olsun' yazılı dev bir pankart asıldı. Belediye hoparlörlerinden de ozanın türküleri çalındı.

Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenazesindeki konuşması

Ahi Evren Camii'nde ön saflarda sanatçılar ve siyasetçiler saf tutuyor. Orhan Gencabay da cenaze başına gelerek Neşet Ertaş'la vedalaştı.

Cenaze törenine Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç da katıldı.

Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenazesindeki konuşması

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

ÜST DÜZEY GÜVENLİK

Ahi Evren Camii'nde düzenlenen cenaze namazı sırasında bölgede üst düzey güvenlik önlemi alındı. Keskin nişancılar bölgedeki çatıların üzerinde güvenlik tedbiri aldı.

Erdoğan'ın Neşet Ertaş'ın cenazesindeki konuşması