Ordu'da heyelan yüzünden 7 ev boşaltıldı
İHA

İlçeye bağlı İnönü Mahallesi’nde 2018 yılı Aralık ayında toprak kayması başladı. Heyelan nedeniyle arazilerde dev yarıklar oluşurken, bazı evlerin duvarları yıkıldı.

AFAD ekiplerinin yaptığı inceleme sonucu riskli bulunan 7 ev boşaltıldı, heyelanın devam etmesi nedeniyle 3 ev de risk altında. Evlerini boşaltan 7 aile, yakınlarının yanına yerleşti.

Ordu'da heyelan yüzünden 7 ev boşaltıldı

Heyelan tehlikesi içinde yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinlerinden Volkan Odabaş, "Heyelan aralık aynın son haftasında başladı. Mahallemizde ciddi bir heyelan söz konusu. Ordu AFAD ekipleri buraya gelerek bizlerden evlerimizi boşaltmamızı istedi. 3 evde ise halen insanlarımız yaşamlarını sürdürüyor çünkü gidecek hiçbir yerlere yok. Toprağın altında hareketlilik sürüyor. Burada mağdur durumdayız. Devletimizden, yetkililerden yardım bekliyoruz. Fatsa Kaymakamımız buraya gelerek bizlere yardımcı olacağını söyledi. Kendisine ilgisi için teşekkür ediyoruz. Herhangi bir gıda veya barınma ile ilgili yardım alamadık. İnsanların gidecek yeri yok. Sürecin de ne olacağı belli değil. Evlerimiz yıkıldı, baba ocaklarımızı, topraklarımızı terk etmek zorunda kalıyoruz. 7 ev boşaltıldı, 3 evde heyelan riski var. Toplamda 10 ev halkı şu an mağdur.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)