Başbakan Davutoğlu TRT Haber'de
ensonhaber.com

davutoğlu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT Haber'de Nasuhi Güngör'ün sorularını yanıtladı.

"Sivas'ta ve Erzurum'da gördüğüm coşku olağanüstü. Bütün Erzurumlulara Sivaslılara dadaşlara yiğidolara teşekkür ediyorum" diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

MİTİNG İÇİN 72 İLİ PLANLADIK

"Heyecanlı bir kampanyanın ilk işaretlerini almaktan memnunum. CHP'nin seçimde gideceği yerler sınırlı . Miting yapacakları yerler kısıtlı, MHP için de öyle. HDP'de de aynı durum biz ise her yerde varız. Hangi siyasi parti mensup olursa olsun bu demokrasi mücadelesine girmiş olan herkes saygındır. Miting için 72 ili planladık.

3 MAYIS'TA ALMANYA'DAYIM

Gönül isterdi ki 81 vilayete de gideyim. Fırsat olursa diğer illere de gitmek istiyorum. Bizim erken başlamamız örgütümüzün ve iddiamızın kuvvetinden. Hepimizin barışçıl bir kampanya yürütmesi lazım. AK Parti barış karşıtı kampanyaların dışında olmuştur. dilerim ki onlar da da böyle olur. Bu seçim kampanyasını kazasız, belasız tamamlanmasını diliyorum. Bu seçimde inşallah daha fazla katılım bekliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde 3 Mayıs'ta Almanya'dayım.Başbakan Davutoğlu TRT Haber'de

KILIÇDAROĞLU'NUN HESAP PROBLEMİ VAR

Kılıçdaroğlu'nun bir hesap problemi var. Ya matematiğinde ya da elindeki verilerde problem var. Şimdi her şey şeffaf. Kılıçdaroğlu'nun bilmediğni ben söyleyeyim. Biz iktidara geldiğimizde 1 doların altında yaşayan, biz iktidarın altına geldiğimizde 1 doların altında yaşayan yok. 2 doların altında yaşayan yok . 4.25 doların altında yaşayan yüzde 3 .

KILIÇDAROĞLU MEMLEKETTE ÇOK PARA VAR DİYOR

Kılıçdaroğlu'nun söyledikleri külliyen yalan. Bin liranın altında yaşayanlar 800 binmiş öyle bir yoksulluk algısı oluşturmaya çalışıyor ki, alan da bile karşılık bulmuyor. Vaatlere gelince bu ilk defa olmuyor. Reel bir verme olmadığı için enflasyonu arttırdı. Kılıçdaroğlu SSK'nın başındayken bilir. Memlekette çok para var diyor, soruyorum Kılıçdaroğlu'na bu kaynak nereden geldi? Ya bu parayı sana yedirirler mi bu parayı sana bırakırlar mı? Halk sana bunu bırakır mı ? Kılıçdaroğlu'nun şimdi gözleri ışıl ışıl. Şimdi bizim biriktirdiğimiz paralar için hesaplar yapıyor. Kılıçdaroğlu bizim biriktirdiğimiz para üzerinden devam ediyor. hesap etmeden kampanyalar yapıyor. Kılıçdaroğlu'nun yöntemi hesap malulu, sorumluluk malulu, ciddiye almamak lazım.

Başbakan Davutoğlu TRT Haber'de

GİZLİ GÜNDEMİMİZ YOK

Bizim beyannamemizden kopyala yapıştır yapmışlar, Kılıçdaroğlu'ndan telif hakkı istesek ödeyemez. Muhalefetin gizli gündemi var, ekonomiyi gösterip 28 Şubat'ı tekrar getirmek, bizim gizli gündemimiz yok. 90'lı yıllarda Türkiye dünya ekonomisinden pay alamadı 2000'li yıllar da da bu ekonomi daralmaya girdi. Etrafımızdaki kriz kuşağı pazarlığımızı daraltıyor, ancak yine de %5'in üzerinde büyüme sağladık.

KOALİSYON

Muhalefet tek başına iktidarı göremediği için üst akılın koalisyon önerisini konuşuyor. Akılları ancak koalisyona yetiyor, HDP ile MHP'nin koalisyondan ne çıkar. Simülasyon yapılsa sanal olarak çöker.

SEÇİM BEYANNAMESİ

İnsan onurunu merkeze alan bir metindir, devlet insan onuruna saygı duyduğu zaman ayakta kalır. Hayal ettiğim Türkiye'yi kaleme aldım . 12 yıl içinde ne yaptık ve bundan sonra da ne yapacağız. Tek tek revize ettik. Önümüzdeki 8 yılı kuşatan bir metin. Sağlıkta ne yapacağız, eğitimde ne yapacağız, köyleri, ne yapacağız.

YENİ TÜRKİYE SÖZLEŞMESİ

Yeni Türkiye sözleşmesini Türkiye'deki aydınlar ve köşe yazarlarının aksi haber yapacağını düşündüm ben. Çünkü ilk defa Türkiye'de bir siyasi parti lideri kendisi kendi kalemiyle bir sözleşme teklif ediyor. Gözlerini kapattılar bizim aydınlarımız. Ne eleştiri geldi ne de tehit geldi. Sanki yok böyle bir sözleşme. Buradan aydınları ve hukukçuları bu sözleşme konusundaki fikirlerini açıklamaya çağırıyorum. Özgürlükçü bir metin ancak zihinlerdeki AK Parti imajıyla örtüşmediği için bazı çevreler gözlerini kapatıyorlar.

BAŞKANLIK SİTEMİ

Başkanlık sistemi ile ilgili temel ilkeler var bu konuda bir ihtilaf söz konusu değil. 3260 km civarında yüksek hızlı tren yapmayı planlıyoruz. Şehirlerimizde metroyu yaygınlaştıracağız. Halkımızın genel refah seviyesini yükseltmeyi hedefliyoruz. Muhalefet bizim 12 yıldır yaptıklarımızı yeni vaatmiş gibi deklare ediyor. Halk kimin neyi yapabileceğini görüyor, ona göre oy veriyor. Seçim beyannamemizde çok iddialı millileşme hedeflerini ortaya koyuyoruz."