Demirtaş'tan Suriye çıkışı: Atı alan Üsküdar'ı geçti

Demirtaş'tan Suriye çıkışı: Atı alan Üsküdar'ı geçti

Suriye'deki son gelişmeleri değerlendiren BDP Genel Başkanı, 'Kürdistan komşunuz olacak diye' feryat edildiğini ifade etti.

"Şimdiye kadar Suriye'deki Kürt halkıyla ilişki kurmak yerine, çeteler üzerinden iş yapmayı kendilerine bir seçenek olarak ortaya koyan Türk dış politikası iflas etti" diyen Demirtaş şunları söyledi:

Suriye sınırının ötesindeki Kürt halkı zulme karşı direndi. Kendi yönetimini oluşturmaya çalışıyor. En başta siz bunu bir tehlike olarak görüp saldırmaya çalışıyorsunuz. AKP'si, CHP'si, MHP'sine kadar...

"ATI ALAN ÜSKÜDAR'I GEÇMİŞ"

Kim ki oradaki Kürtler'e karşı tehdit sallıyorsa işkembeden sallıyor. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Kürdüyle, Türkmeniyle, Arabıyla, Ermenisiyle ve Alevisiyle biraraya gelmiş, bir yönetim kurmuşlar. Siz bağırmak çağırmak yerine zihniyetinizi, bakış açınızı değiştireceksiniz. Kıyamet kopmaz.

"KIZ ALIP VERİYORSUNUZ SORUN YOK.."

Bugüne kadar Suriye komşunuzdu. 70-80 yıldır Irak komşunuzdu. Bulgaristan, Yunanistan komşunuz. Şimdi Kürdistan komşunuz olacak diye feryat ediyorsunuz. 15-20 milyon Kürt, Türkiye'de yaşıyor. Komşularınızdan kız alıp veriyorsunuz, beraber iş yapıyorsunuz sorun yok. Kardeşim diyorsunuz. Kürdistan kuracak, yönetimini oluşturacak. Türkiye'ye tehdit oluşturmadan yapacak.