Erdoğan'a suikast iddiaları soruldu

Erdoğan'a suikast iddiaları soruldu

Başbakan Erdoğan Kırgızistan ziyareti öncesinde havalimanında gazetecilerin sorularını cevapladı.

KADERE İNANAN KEDERDEN İMTİNA ETMEZ

Bugün kimi gazetelerde yer alan haberlerde Ergenekon Davası'na gönderilen bilgi notunda Başbakan Erdoğan'a suikast girişimi için Ümraniye'deki evinin bulunduğu caddede ev kiralandığı ihbarı yapılmıştı. Bu iddia Kırgızistan ziyareti öncesi Başbakan Erdoğan'a soruldu. Erdoğan, bu yöndeki haberleri yalanlamazken, 'Biz kadere inanmış insanlarız onun için de kederden de imtina etmeyiz. Herkes görevini yapacak' dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o açıklamaları

Başbakan Erdoğan suikast iddialarını cevapladı

'Geçmişte MİT'in edindiği bilgiler noktasında bizimle de bu konuları paylaştığında bizim duruşumuz belli. Biz tedbirimizi alır gerisini Allah'a havala ederiz tevekkül gereği.. Siyasetin yapısında fıtratında olanlar ortadadır. Biz kadere inanmış insanlarız onun için de kederden de imtina etmeyiz. Herkes görevini yapacak. Onlar da görevini yapacak biz de görevimizi yapacağız. Kötü olmadan iyinin kıymeti bilinmez. Biz hiçbir zaman milleti sokağa çağırmadık.

SEÇİM YAPILABİLİYORKEN NEYİN DİRENİŞ ÇAĞRISI YAPILIYOR

CHP nasıl direniş çağrısı yapar. Bizimle aynı şartlarda seçime gidilmiyor mu? Sandıkları kurulamıyor mu bu ülkede? Kuruluyor. Biz Danıştay'ın aldığı kararlara müdahale edemiyoruz. Bir il milli eğitim bakanlığı 12 kez görevine iade ediliyor. Aynı şekilde bir valiyi Danıştay 3 kez görevine iade ediyor. İleri demokrasilerde böyle bir şey yok. Bunlar hoş görüntüler değil. Bunların demokratik sistemde yeri yok. Kendilerine güveniyorlarsa 4 ay var. Milletimiz orada neyi isterse başımız göğsümüz üstüne.

BAŞKANLIK SİTEMİ TARTIŞMALARI

Bizim partimiz kollektif bir akılla hareket eder ve bugüne kadarki başarısının altında bu yatar. Ben halkım bu kavramları bilmelidir ve şahsen Başkanlık sisteminin daha faydalı sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Benim düşünceme de saygılı olunsun. Dünyada uygulanan bir sistemi söylüyorum. Niye rahatsız oluyorsunuz. Kimse bunların tartışılmasından rahatsız olmasın. '