Gürsel Tekin'den İlseven'e yürüyüş tepkisi

Gürsel Tekin'den İlseven'e yürüyüş tepkisi

Kısa süre önce İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Nebil İlseven istifa etti. İstifayı değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Taksim'in göbeğinde 3 bin gazeteci yürüyorsa ve orada CHP yoksa, ben de onu yok sayarım" diye konuştu.

NEBİL İLSEVEN İSTİFA ETTİ

Berhan Şimşek'in ocak ayı başında milletvekili adaylığı için il başkanlığını bırakmasının ardından MYK tarafından CHP İstanbul İl Başkanlığı'na getirilen Nebil İlseven istifa etti.

Mardin'de konuşan CHP'nin teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Gürsel Tekin ise İlseven'in istifasını başarısızlığına bağladı.

3 BİN GAZETECİ YÜRÜYOR VE ORADA CHP YOKSA..

"Taksim'in göbeğinde 3 bin gazeteci yürüyorsa ve orada CHP yoksa, ben de onu yok sayarım" diye konuşan Gürsel Tekin, "Ben il başkanı atandığımda bir tek adam değiştirmedim, bu bir yönetim sorunu değil başarısızlıktır" dedi.

Tekin, "Yönetimle ilgili bir sorunu olduğunu zannetmiyorum. Onlarca, binlerce il başkanlığı yapacak arkadaşımız var. CHP büyük bir kurumdur. CHP'de herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum" şeklinde konuştu.

İLSEVEN'İN AÇIKLAMALARI

13 Ocak'ta Berhan Şimşek'ten devraldığı il başkanlığı koltuğunu bırakma kararı alan İlseven de istifasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

İlseven istifasının "İki yönetim biriminin birbiriyle yönetim açısından farklılıkların giderilmesine yönelik daha etkin, daha tek sesli yürütülmesine yönelik bir tasarruftur" yorumunu yaptı.

İstifasıyla ilgili çıkan haberlerde tamamen hayal ürünü bir süreç anlatıldığını belirten İlseven, partiyle ve genel başkanla en ufak bir sorunu olmadığını söyledi.