Sırrı Sakık'tan it sürüleri sözüne açıklama
Ajanslar

sırrı sakık

Dün Ağrı'daki Nevruz kutlamalarına katılan Belediye Başkanı Sırrı Sakık, alanda toplanan vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasına Çanakkale'de yaşamını yitiren bütün kahramanlara selam ve saygı göndererek başladı.

Sırrı Sakık devamında, geçen yılki Nevruz kutlamalarında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlere "Generali olsanız ne yazar, it sürüleri" dediği için hakkında dava açılığını söyledi ve ekledi:

"ONLAR İT SÜRÜSÜDÜR, HALKA DÜŞMANDIRLAR"

"Buradaki polisler, çekim yapanlar, not tutanlara aynı şeyi tekrarlıyorum. Onlar it sürüsüdür, onlar bu halka düşmandırlar"

ASLINDA NE DEMEK İSTEDİM AÇIKLAMASI

Ağrı Nevruzu'nda yaptığı konuşmanın manipüle edilerek Mustafa Kemal ve onun askerlerine hakaret olarak yansıtıldığını ifade eden Sırrı Sakık, saatler sonra "ne demek istediğine" yönelik olarak Twitter'dan açıklama yaptı.

Konuşmasının özünün, geçen yıl Batı'daki il ve ilçe teşkilatlarının "M. Kemal'in askerleriyiz" diyerek yürüyüş yapan 'vandallar' tarafından linç edilmesi olduğunu söyleyen Sakık, devamında şunları söyledi: 

"O vandallara yaptığım hakaret yüzünden hakkımda soruşturma açıldı ve 1 Nisan'da bununla ilgili mahkeme gerçekleşecektir. Asla M.Kemal'e ve de ona inanan insanlara değildir sözüm! Sözüm bunu kullanarak vandalizm yapanlaradır. Bugünkü vurgum, linç edenlere hiç hukuk işlemezken bana alelacele açılan soruşturma ve hukuksuzluğaydı! Sözü tersten anlayan vandallar!! Şimdi anladınızmı ne demek istediğimi?"

Sırrı Sakık'tan it sürüleri sözüne açıklama