TBMM Başkanı Cemil Çiçek Papa'yı eleştirdi
AA

cicek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova'da bir haber ajansını ziyaret ederek basın toplantısı düzenledi. Çiçek, 1915 olaylarıyla ilgili, tarihte yaşanmış her olayın bir an önce ortaya çıkarılmasını her zaman arzu ettiklerini ve buna katkıda bulunacaklarla işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.

"BİZ TARİHLE YÜZLEŞMEYE HAZIRIZ"

"Biz tarihle yüzleşmeye hazırız" diyen Çiçek, Birinci Dünya Savaşı'nın dünyanın en sıkıntılı dönemi olduğunu, 20 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiğini hatırlattı.

TBMM Başkanı Çiçek, soykırım kavramının hukuki bir tanım olduğunu ve soykırımın bilimsel olarak ve hukuken ispat edilmeden, bir toplumun suçlanmasının ahlaki ve hukuki olmadığını belirterek bunun barışa katkı sağlamayacağının altını çizdi.

"SIFATLARINA VE MAKAMLARINA YAKIŞTIRAMIYORUZ"

Din adamı konumunda olan kişilerin daha barışçıl söylemler yerine, ayrımcı, gerçeklerle bağdaşmayan, tek yanlı tutumlarının kabul edilemeyeceğini söyleyen Çiçek, "Hele hele ayrımcılığın, ırkçılığın ve aşırıcılığın ivme kazandığı günümüz dünyasında bu tür tek taraflı ve adil olmayan, barışa katkı sağlamayan söylemler yeni yanlışların da kaynağını oluşturur. Biz bunları asla tasvip etmiyoruz, doğru bulmuyoruz. Sıfatlarına ve makamlarına yakıştırmıyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)