Avustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattı
ensonhaber.com

Geçtiğimiz haftalarda, Facebook ve Google’ın yerel yayıncılara haber başına ödeme yapmasını zorunlu hale getiren Avustralya hükümeti, şimdi de iOS ve Android telefonlarda varsayılan olarak gelen web tarayıcılarına kafayı takmış durumda.

Android cihazlarında Chrome tarayıcısı ön yüklü olarak gelirken, iOS cihazlarında da Safari tarayıcısı kullanıma sunuluyor. Ancak hükümet, hem varsayılan tarayıcılarda, hem de kullanılan arama motorlarında bu tekeleşmenin önüne geçebilmek için Apple ve Google'a inceleme başlattı.

Yetkililer, varsayılan seçeneklerin kullanıcıya baskı oluşturduğunu ve rakiplerin geri planda kalmasına sebep olduğunu düşünüyor.

TARAYICILAR İNCELENECEK

Bunun yanında tarayıcıların ana ekran widget’leri, arama çubukları, kullanıcı ara yüzü bileşenleri ve arama motoru değiştirme ekranları, hükümet tarafından inceleme altına alınacak ve eylül ayına kadar bir rapor oluşturulacak.

chrome safari

Avustralya’da mobil tarayıcılar arasında Safari, yüzde 51 ile liderliğini sürdürürken, Google Chrome ise yüzde 39 ile ikinci sırada. Samsung ve Mozilla gibi rakipler ise çok küçük bir kesimi oluşturuyor.

Diğer taraftan Google, Safari tarayıcısında varsayılan arama motoru olmak için Apple'a her yıl 15 milyar dolar para ödüyor. Google'ın aynı yöntemi diğer web tarayıcılarına da uygulayıp bir tekel oluşturduğu belirtiliyor.

Avustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattı

Avustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattı

Avustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattı

Avustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattıAvustralya, Google ve Apple'a inceleme başlattı