Google Asistan için yeni karar: 2026 yılına ertelendi

Google, Android cihazlarda Google Asistan’ın yerini alması beklenen yapay zeka Gemini’ye geçiş sürecini 2026 yılına ertelediğini duyurdu.

Google Asistan için yeni karar: 2026 yılına ertelendi
  • Google, Android cihazlarda Google Asistan'ın yerine geçmesi beklenen yapay zeka Gemini'ye geçiş sürecini 2026'ya erteledi.
  • Şirket, kapsamlı değişiklik için daha fazla zamana ihtiyaç olduğunu belirtti.
  • Gemini'ye geçiş için cihazların en az Android 10 ve 2 GB RAM kapasitesine sahip olması gerekecek.

Google, 2025 yılının sonuna kadar Android telefonların büyük bir kısmında Google Asistan'ı kaldırıp yerine Gemini'yi getirme planını değiştirdi.

Şirket, bu kapsamlı değişiklik için biraz daha zamana ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

GEÇİŞ SÜRECİ 2026 YILINA SARKTI

Kullanıcılar için sorunsuz bir deneyim sağlamayı amaçlayan teknoloji devi, takvimi güncelleyerek dönüşüm güncellemelerinin gelecek yıla sarkacağını belirtti.

Konuyla ilgili detayların önümüzdeki aylarda paylaşılması beklenirken, sürecin 2026 yılının başlarını aşabileceği öngörülüyor.

GEMINI EKOSİSTEMİ VE GEREKSİNİMLER

Daha önce Pixel 9 serisinde varsayılan olarak sunulan Gemini, tabletlerden akıllı saatlere kadar tüm ekosisteme yayılmaya devam ediyor.

Bu yeni nesil asistandan faydalanabilmek için cihazların en az Android 10 işletim sistemine ve 2 GB RAM kapasitesine sahip olması gerekiyor.