Yumurta üretimi 6 ayda 330 milyon azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre yumurta üretimi kasım ayından bu yana sürekli geriliyor. Ocak-nisan döneminde üretim yüzde 9,7, nisan ayında ise yüzde 9,1 oranında düştü.

Yumurta üretimi 6 ayda 330 milyon azaldı

Kümes hayvancılığı üretiminde özellikle yumurta tarafında gözlenen düşüş, yılın ilk dört ayında da sürdü.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı son veriler,  kasımdan bu yana yaşanan düşüşün hız kesmeden devam ettiğini ortaya koydu.

NİSAN'DA YUMURTA ÜRETİMİ 1,55 MİLYAR

TÜİK Balıkesir Bölge Müdürlüğünün nisan ayına ilişkin kümes hayvancılığı üretimi verilerine göre, nisanda tavuk eti üretimi 237 bin 567 ton, tavuk yumurtası üretimi 1,55 milyar adet olarak gerçekleşti.

YUMURTA ÜRETİMİ AZALDI

Nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,1 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 20,7 ve tavuk eti üretimi yüzde 23,5 arttı.

Ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre, tavuk yumurtası üretimi yüzde 9,7 azaldı, kesilen tavuk sayısı yüzde 11,5 ve tavuk eti üretimi yüzde 14,8 arttı.

1 AYLIK SÜREÇTE YÜZDE 5 DÜŞÜŞ GÖZLEMLENDİ

Nisanda yumurta üretimi mart ayına göre de yüzde 5 düşerek, 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.

Geçen yıl kasımdan itibaren yumurta üretimi düşüyor. Kasımda tavuk yumurtası üretimi yüzde 4,9, aralıkta yüzde 9, bu yılın ocak ayında yüzde 10,1, şubatta yüzde 10,8, martta ise yüzde 8,8 azaldı.

Geçen yıl ekim ayında 1 milyar 881 milyon 358 adet olan yumurta üretimi, son 6 ayda, 329 milyon 593 bin adet düşerek, bu yılın nisan ayına kadar 1 milyar 551 milyon 765 bine geriledi.