- Zonguldak'ta bir hafta süren huzur operasyonlarında, haklarında yakalama kararı bulunan 47 kişi yakalandı, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi.
- Kaçak madenciliğe yönelik denetimlerde 5 kaçak maden ocağı imha edilip, birçok yasadışı ekipman ve kömüre el konuldu.
- Trafik ve okul çevrelerinde yapılan denetimlerde binlerce araç ve şahıs kontrol edilirken, bazı silahlar da ele geçirildi.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürdü.
Bir hafta süren denetim ve operasyonlarda, haklarında 0-5 yıl arası hapis cezası bulunan 18, ifadeye yönelik arama kararı bulunan 29 olmak üzere toplam 47 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
8 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Uyuşturucu madde ticaretinin önlenmesine yönelik gerçekleştirilen 16 operasyonda 8 şüpheli tutuklanırken, 2 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
Operasyonlarda 1 kilogram 30 gram bonzai, 64,72 gram sentetik kannabinoid, 40,63 gram esrar, 5,32 gram skunk, 1 gram amfetamin ile uyuşturucu ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 600 TL para ve 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
5 KAÇAK OCAK İMHA EDİLDİ
Ekipler tarafından kaçak madencilik faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yapılan 12 denetimde, tespit edilen 5 kaçak maden ocağı imha edildi.
Bu ocaklarda kullanılan 3 adet vagon, 210 metre ray ve 11 ton kömüre el konuldu.

156 UMUMA AÇIK YER DENETLENDİ
Okul çevrelerinde yapılan denetimlerde 2 bin 862 şahıs sorgulandı, 391 okul, 33 metruk bina, 156 umuma açık yer ve bin 34 servis aracı kontrol edildi.
Trafik denetimlerinde ise 6 bin araç ve 3 bin 426 şahıs denetlendi.
ARAMALARDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ
Ayrıca yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 1 adet yivsiz tüfek ele geçirildi.
Düzensiz göçle mücadele kapsamında yapılan 2 uygulamada sorgulanan 27 yabancı uyruklu şahısta herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.
