Yemin töreninde kadın vekillerin şıklık karnesi
ensonhaber.com

dilek

7 Haziran seçimlerinin ardından 25. Dönem, geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal'ın açılış konuşmasının ardından milletvekillerinin yemin etmesiyle başladı.

KADIN VEKİLLERİN ŞIKLIK YARIŞI

25. Dönem milletvekili yemin töreninde en çok dikkat çeken ayrıntı, kadın milletvekillerinin kıyafetleri oldu. Modacı Ahmet Özceyhan, şıklık yarışına giren kadın vekillerin kıyafet seçimini yorumladı:

MECLİS'TEN KARELER

İşte kadın vekillerin kıyafet seçimlerine yapılan yorumlar;

GÖMLEK UYMAMIŞ

HDP’li Feleknas Uca: Sade ve şık bir tercih yapmış. Ama bu tarz bir gömlek, ceket içine olmamış. Erkek gömleği gibi durmuş ayrıca yakaları da ceketin altında kalmış.

Yemin töreninde kadın vekillerin şıklık karnesi

TAŞLI AMA ŞIK MI

AK Partili Ravza Kavakçı: Gözlükleri ve türbanı birbirine, saati de genel tarzına uymamış ve renk patlamış. Bu kadar çok taşlı gözlük kullanmak şık olacağı anlamına gelmiyor.

FAZLA ERKEKSİ

CHP’li Aylin Nazlıaka: Saçlara yeterli vakit ayrılmamış. Öne düşen saçları su dalgası olsaydı, daha feminen dururdu. Kıyafeti ise fazla erkeksi duruyor.

ÇOK KLASİK OLMUŞ

HDP’li Dilek Öcalan: Sade ve şık bir giyim. Ama daha genç giyinebilirdi. Saçları da fazla klasik kalmış. Modern bir model tercih edebilirdi. Yaşına göre klasik giyinmiş.

Yemin töreninde kadın vekillerin şıklık karnesi

TOPUZ YAPMALIYDI

HDP’li Pervin Buldan: Son derece şık bir elbise ve onun üzerine kısa ceket kullanmış. Kısa ceket son dönemde çok moda. Ancak saçını topuz yapmalıydı.

MHP'li Arzu Erdem: Beyaz etek ve ceket ten rengine son derece uyumlu durmuş. Etek ucundaki detay, kendisine ayrı bir hava katmış. Ama boynuna taktığı fular, kıyafetine çok spor kaçmış.

SAÇLAR ÖZENSİZ

CHP'li Selina Doğan: Yazın verdiği canlılık kıyafetine yansımış. Renk seçimi biraz soluk dursa da delikli detayları üzerinde ayrı bir şıklık uyandırmış.Saçlara yeterli vakit ayrılmamış.

Yemin töreninde kadın vekillerin şıklık karnesi