Başakşehir’de başıboş köpekler, kediyi telef etti

İstanbul Başakşehir'de başıboş köpekler, mahallede beslenen bir kediye saldırdı. Ağır yaralanan kedi, veterinerde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İstanbul'un Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde, bir binada yaşayan kişiler tarafından beslenen kedi, sokakta dolaşan başıboş köpeklerin saldırısına uğradı.

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, köpeklerin kediyi yakalayarak yere yatırdığı ve parçalamaya çalıştığı görülüyor. Saldırının ardından ağır yaralanan kedi, sahibi tarafından veteriner kliniğine götürüldü. Tüm müdahalelere rağmen kedi kurtarılamadı.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ

Olayın ardından mahalle sakinleri, başıboş köpeklerin tehlikesine dikkat çekti. Muhsin Uygun isimli vatandaş, yaşananları şöyle aktardı:

Burası tamamen bilinçsizce hayvan besleyen kişilerle dolu, bu da sorun yaratıyor. Köpekler araçların başına toplanıyor, birkaç kişiye de saldırdıklarını gördük. Ben servis çekiyorum; altı ay önce emniyet personeline bile saldırmışlar. Hayvan hakları tamam, ama hayvan insanı parçaladığında ve ölümüne sebep olduğunda kimse bir şey yapmıyor. Vatandaşlar müdahale ettiğinde zararlar insanlara yansıyor.

Uygun, bilinçsiz beslemenin tehlikeli sonuçlar doğurduğunu vurgulayarak yetkililerin başıboş hayvanlar konusunda önlem alması gerektiğini ifade etti.

"YETKİLİLER ÖNLEM ALSIN"

Olay, başıboş hayvanların şehir yaşamında yarattığı riskleri bir kez daha gözler önüne serdi. Mahalle sakinleri, hem hayvanların hem de insanların güvenliği için ilgili birimlerin devreye girmesini bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)