Sınırlardan beyan edilmeden 10 bin euronun üzerinde para geçişleri, gümrük görevlilerince engelleniyor.
Belli bir oranda vergi vermek istemeyenler ve kara para kaçırmaya çalışanlar ise bu beyanda bulunmadan gizli bölmelerle paraları geçirmeye çalışıyor.
Bu yolla para kaçırmaya çalışanlar ise şimdiye kadar milyonlarca lira parayı Sırp ve Bulgar gümrüğüne kaptırdı.
Bu vakalara bir yenisi daha eklendi.
KAMYONET DURDURULDU
Bulgaristan'da Kapitan Andreevo Gümrük Muhafaza Birimi memurları, Türkiye'ye gitmek üzere gelen yabancı plakalı bir kargo kamyonunda arama yaptı.
Hollanda'dan Türkiye'ye eşya taşıdığını belirten S.K. isimli Türk vatandaşı sürücü, beyan edecek başka bir şeyinin olmadığını söyledi.

PARALAR ELE GEÇİRİLDİ
Risk analizi sonucu detaylı aramaya alınan araçta, sürücü kabinindeki koltukların sırtlıklarında ve ön paneldeki fabrika boşluklarda 9 paket hâlinde 20, 50, 100 ve 200 banknotlardan oluşan toplam 55 bin euro bulundu.
EL KONULDU
Ele geçirilen beyan edilmemiş para toplam 55 bin euroya el konulduğu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.