
İstanbul’un Büyükçekmece ilçesi Fatih Mahallesi’nde akşam saatlerinde yaşanan olayda, müteahhit Reşat Mengukan hayatını kaybetti. Veysel Karani Caddesi üzerinde inşaatı devam eden binayı kontrole gelen 46 yaşındaki Mengukan, asansör boşluğunda biriken suyu tahliye etmeye çalışırken elektrik akımına kapıldı.
Yere yığılan Mengukan’ı gören inşaat işçileri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Mengukan, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

"NEFES ALMIYORDU"
Olay anına tanıklık eden gece bekçisi Abdullah Çetin, şunları söyledi:
Bakkala giderken Reşat Bey'e bir şey isteyip istemediğini sordum, 'Hayır' dedi. Döndüğümde bir arkadaş koşarak geldi, ‘Reşat Bey’i elektrik çarptı, ben ambulansı arıyorum, sen yanına git’ dedi. Su dolu alana girdim. Neyse ki sesi duyunca fişi çekmişler. Göğsünü ovaladım ama nefes almıyordu. Ambulansla götürdüler.




