DHA

İstanbul'da yangın paniği yaşanıyor.

Sultangazi bölgesinde bulunan bir ayakkabı imalathanesinden henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükseldi.

4 katlı bir fabrikadan yükselen dumanlar adeta gökyüzünü kapladı.

Patlama oldu

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Müdahale sırasında ise bir patlama sesleri duyuldu.

Ölen ya da yaralanan olmadı

Ardından büyüyen yangın sokakta bulunan diğer binalara da sıçradı. Bina sakinleri kısa sürede tahliye edilirken ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yangın söndürüldü.

Meydana gelen olayda ölen ya da yaralanan olmazken bina sakinleri tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı.

"Terör saldırısı sandım"

Olayı gören Muhammed Candal, "Sabah işe geldiğimiz sırada bir yangın çıktı. Ekipler yangını söndürdü. Yarım saat sonra patlama sesleri duyduk. Çıkıp baktığımızda alevlenmişti. Patlama sesi şiddetliydi. Patlama sesini duyunca çok korktum. Terör saldırısı sandım." dedi.

"Yukarı da kıvılcımları gördüm"

Bina sakinlerinden Murat Çeribaş, "Bina tahliye edildi. Yangın sabah 09.00 gibi başlamıştı. Eşimle görüştüğümde yangının kontrol altına alındığı söyledi. 1 saat sonra kontrol etmeye geldiğimde yan taraftaki binada yangın büyüyor. Baktığımda yukarı da kıvılcımları gördüm. İtfaiye amirine yangının büyüdüğünü söyledim. Kontrol ettikten sonra binayı boşalttılar. Biz itfaiye ekiplerine petrole su atılmayacağını söyledik. Köpük atmaları lazım ama köpük geleli 40-45 dakika oldu. Şu an herkes dışarıda. Benim de 4 aylık bebeğim var. Şimdi hastanedeler. Eşim evdeydi. 2-3 kere patlama oldu. Ayakkabı imalathanesi olduğu için içeride kimyasal maddeler var." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)