- Sanatçı Nalan Höke Turan, İtalya vizesi başvurusu için sahte internet sitesi üzerinden dolandırıldı.
- Soruşturma sonucunda İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı operasyon yapılarak 12 şüpheli yakalandı.
- Şüphelilerden biri ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 10'u adliyeye sevk edildi.
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu Sanatçısı Nalan Höke Turan'ın vize başvurusu için kullandığı internet sitesi tarafından dolandırıldığı iddiasıyla soruşturma başlatıldı.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik, Dolandırıcılık ve Bilişim Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında müşteki Turan'ın, İtalya vizesi başvurusu yapabilmek amacıyla "www.onlinevizebasvuru.com" internet sitesi üzerinden şüpheli şahıslarla irtibat kurduğu belirlendi.
90 BİN TL GÖNDERDİ
Vize başvurusu işlemleri için pasaport ve belgeleri ile 90 bin lira para gönderen Turan'ın, daha sonra şüphelilere ulaşamadığı ve dolandırıldığı tespit edildi.
12 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 12 şüpheli yakalandı.

10'U ADALET SARAYINA SEVK EDİLDİ
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüphelilerden 1'i ifadesinin ardından serbest bırakıldı, 10'u Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Diğer şüphelinin ise il dışında gözaltına alındığı öğrenildi.