Üsküdar sahilinde kıyılardaki kirlilik tepki topladı
AA

İstanbul’un Üsküdar ilçesine sahil havası almak için gelen vatandaşlar, kıyıya vurmuş plastik atık, maske gibi çöplerle karşılaştı.

Denizdeki kirlilik nedeni ile deniz anası sayılarında artış olduğu görüldü.

Vatandaşlar, kıyıdaki kirliliğe tepki gösterdi. Çorum'dan İstanbul'a ziyaret amacıyla geldiğini söyleyen Seyfettin Körpe, denizde ufak bir kirlilik olduğunu ancak kirliliğin çoğalması halinde problem olacağını söyledi.

“SAHİP ÇIKILMASI LAZIM”

Körpe, Üsküdar'ın yerli ve yabancı turistler tarafından çok fazla tercih edildiğine dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

“Burada yol bozulduğu zaman nasıl asfalt yapılıyorsa, denizlerimize de bu şekilde sahip çıkılması lazım. Denizlerin kirlendiği zaman temizlenmesi lazım. Denizlerimiz herkesin gelip havasını değiştirdiği bir alan. Dolayısıyla herkes sorumluluğunu bilip bu alanı temiz tutup, devamlılığını sağlaması gerekiyor."

Üsküdar sahilinde kıyılardaki kirlilik tepki topladı ViDEO

Üsküdar sahilinde kıyılardaki kirlilik tepki topladı

“DENİZİ KORUMAK ZORUNDAYIZ”

Melek Korkmaz isimli bir vatandaş ise karşılaştığı kirlilik nedeni ile şaşırdığını belirterek, "Bu kadar güzel bir ülkede denizin böyle kirli olması hiç hoş bir şey değil. Denizi korumak zorundayız. Böyle güzel bir ülkeyi kirletmemek gerekiyor. Güzel, hoş değil. Her tarafta çöp kovaları var. Denize çöp atılması doğru şeyler değil.” ifadelerini kullandı.

Üsküdar sahilinde kıyılardaki kirlilik tepki topladı

Üsküdar sahilinde kıyılardaki kirlilik tepki topladı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)