Zeytinburnu'nda kreşte darp: Görevlilerin hapsi istendi
DHA

İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde bulunan bir kreşte, 2 yaşındaki bir çocuğun darbedildiği iddiası üzerine 2 kadın görevli hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin iddianame hazırladı.

S. A. isimli bir kadının kızının, Zeytinburnu'nda bulunan kreşten geldiğinde bacağında morluklar olduğu, bu nedenle okul görevliler hakkında şikayette bulunduğuna yer verildi.

İddianamede Adli Tıp Kurumu'ndan, Ö. D.'nin hayati tehlike geçirmediği belirtildi.

2 yaşındaki çocuğun basit tıbbi bir müdahale ile giderilebilecek şekilde yaralandığı belirtilen bir rapor alındı.

Ellerini ayaklarını tutup hızla salladılar

Bilirkişi raporunda, kreşteki görüntülere de yer verildi.

Görevliler Elif Yaren G. ve Yasemin Ç.'nin, küçük kız çocuğunu ayağından sallarken çocuğun ayağından tuttukları görüldü.

Ayrıca uyumadığı için çocuğa kızdıkları ve yastık ile hızlıca kaldırıp tekrar ayaklarına bıraktıkları ifade edildi.

Çocuğu hızlıca sağa sola salladıkları, elini ve ayaklarını tuttukları, her iki kadının da çocuğa kızdıkları, çocuğun ayaklarını oynatmasına izin vermedikleri aktarıldı.

“Kızımın hırpalandığını görmekle çok üzüldüm”

İddianamede şikayetçi S. A.'nın ifadesine de yer verildi.

S.A. ifadesinde şu ifadeleri kullandı:

“Ben kızımdaki darp izlerini fark etmemle olaydan haberdar oldum. Kızım o tarihlerde 23 aylıktı. Bunun üzerine kuruma müracaat ettim. Kurum tarafından yalnızca 28 Nisan tarihine ait görüntüler izletildi. Bu esnada, kızımın hırpalandığını görmekle çok üzüldüm ve ağladığımdan devamını getiremedim.

“Olayı şikayet konusu etmemem için beni ikna etmeye çalıştılar”

Kurum yetkilileri, önceki tarihli görüntülerin sistemde yüklü olduğunu ve istediğim zaman izleyebileceğimi, şeffaf olduklarını söylediler. Olayı şikayet konusu etmemem için beni ikna etmeye çalıştılar.

Kızımı ücretsiz kabul etmeyi vadettiler. Bunu kabul etmedim ve kızımı o kurumdan aldım. Kızımın dört ya da beş ay öncesine kadar devam ettiği kreşteki idareciler ve kızıma nezaret eden personelden şikayetçiyim. Kızım, kendisine nezaret eden Elif Yaren G. ve Yasemin C. isimli personeller tarafından darbedilmiştir. Söz konusu kurumun idarecileri Kübra K. ve Sevgi Ö. ise bu durumu gizlemeye çalışmışlardır.”

Dava için yeterli delil bulundu

Şüpheliler savcılık ifadelerinde, herhangi bir çocuğu darbetmediklerini söyledi.

Suçlamaları reddeden Elif Yaren G. ve Yasemin Ç.'nin, çocuk uyumayınca yastıkla başına bastırdıkları, yüzünü örterek ellerine ve ayaklarına bastırdıkları değerlendirildiği için dava açmak için yeterli delilin bulunduğu belirtildi.

1 yıldan 4 yıla kadar hapisleri istendi

İddianamede, Elif Yaren G. ve Yasemin Ç. için kasten yaralama suçundan ayrı ayrı 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame, Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Şüphelilerin, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)