Afyon Valisi'nden hediye olayıyla ilgili açıklama

Afyon Valisi'nden hediye olayıyla ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposunda incelemelerde bulunmak üzere Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'na geldi. Valiliği de ziyaret eden Org. Özel'e burada çeşitli hediyeler sunulması dikkat çekti. Hediyelerle ilgili açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu 'Tepkilere anlam veremiyorum. Acımız tarifsiz ancak hayat da devam ediyor' dedi.

Genelkurmay Başkanı'nın, Valilik'te yaptığı temasların ayrıntısı ise Afyonkarahisar Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamayla öğrenildi. Açıklamanın yanında, siteden yayınlanan fotoğraflarda ise Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun Org. Özel'e çeşitli hediyeler vermesi dikkat çekti.

VALİDEN TUHAF SAVUNMA

Bu olayın ardından Vali Balkanlıoğlu tepki çeken bu olayı ilginç bir açıklama ile savundu. Tepkilere anlam veremediğini söyleyen Vali İrfanlıoğlu yaşanan olayda acının tarifsiz olduğunu ancak hayatın da devam ettiğini belirterek hediye olayına şu sözlerle açıklık getirdi: "Ziyaretimize gelen tanıtım potansiyeli olan popüler kişilere yöre halkına ekonomik katkı için lokum, sucuk gibi ürünlerden hediye ediyoruz. Amacımız tanıtım yapıp yöredeki yoksul insanlara gelir kapısı sağlamak. Genelkurmay Başkanı gibi popüler bir isim gelmiş. Küçük maddi değeri olmayan bir hediye verdik. Genelkurmay Başkanımız çevresi olan bir insan. Bir yere o kilimi koysa, biri de 'Nereden aldınız' diye sorup Afyon'a gelip satın alsa fakir insanlar nasiplenecek. Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz. Hayır mı diyecekti. Hayat devam ediyor. Bir acımız varken buna ara mı verelim?"

ÖZEL: OLAY ANİ GELİŞTİ REAKSİYON GÖSTEREMEDİM

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Anadolu Ajansı'na, Afyonkarahisar Valiliği'ni ziyaretine ilişkin yaptığı özel açıklamada, ''Sayın Vali'nin makam odasında sergilenen davranışın görüntülenmesi ve görüntünün Valilik sitesinde yayımlanması ve bu yayım üzerine medya kuruluşlarında yer alan yorumlar beni son derece rahatsız etmiş ve zaten var olan üzüntüme üzüntü katmıştır. Sayın Vali'nin şahsına ve makamına nezaketsizlik olmasın düşüncesiyle ani gelişen davranış karşısında herhangi bir reaksiyon gösteremedim'' ifadelerini kullandı.

Afyon Valisi'nden hediye olayıyla ilgili açıklama