Ağrı'da aşırı yağışlar 4 kişiyi canından etti
AA

asd

Ağrı'da şiddetli yağışlar, beraberinde sel felaketini de getirdi. Özellikle Diyadin ilçesinde etkili olan sel ve şiddetli yağış, baskınlara neden oldu. Bölgede yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle 4 kişi yaşamını yitirdi.

Burada yakalandıkları dolunun yağmura çevirmesi üzerine arazide kalan anne ve çocuklar, yağışla oluşan sel sularına kapıldı.

KURTARMA EKİPLERİ BÖLGEDE

Sel sularında gözden kaybolan anne ve iki çocuğunu gören vatandaşların durumu emniyet güçlerine bildirmesi üzerine, bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Bu sırada aynı bölgede olan Nurullah Yardımcı'ya ise (19) yıldırım isabet ettiğini öğrenildi.

Diyadin Kaymakamı Olgun Öner'in de takip ettiği çalışmalarda jandarma, AFAD, 112 sağlık ve itfaiye ekipleri, anne ve iki çocuğu ile yıldırım isabet eden Yardımcı'nın cansız bedenine ulaştı.

Cenazelerin Diyadin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığını öğrenen yakınları, hastane önüne akın etti.

Ağrı'da aşırı yağışlar 4 kişiyi canından etti VİDEO

BÖLGE SEL SULARI ALTINDA

Olay sırasında bölgeden geçtiğini anlatan Kıyasettin İnci, yağmurun sele dönüştüğünü, anne ve çocuklarının sel sularına kapıldığını belirtti.

Sel suları arasında bir kişinin cesedini görünce durumu emniyet güçlerine bildirdiklerini anlatan İnci, arama çalışmaları sonrası diğer cesetlere de ulaşıldığını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)