Akif Beki HDP'nin seçim formülünü yazdı

Akif Beki HDP'nin seçim formülünü yazdı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş salı günkü grup toplantısında tek cümle söylemiş ve "Recep Tayyip Erdoğan seni başkan yaptırmayacağız" demişti.

Demirtaş'ın tek cümlelik grup konuşması bu hafta en çok konuşulan konulardan biri oldu. Sebebi ise HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde barajı aşıp aşmayacağının merak konusu olması..

Hürriyet yazarı Akif Beki, Demirtaş'ın tek cümle ile Erdoğan'ı başkan yaptırmayacaklarını açıklamasının altındaki nedeni analiz etti.

DEMİRTAŞ'IN HEDEFİNDE TAYYİPFOBİK GEZİCİLER VAR

Beki'nin yazısında belirttiğine göre HDP yalnızca kendi tabanının oylarıyla yüzde 10'luk seçim barajını aşamıyor. AK Parti'den de oy alamayan HDP, AK Parti karşıtı olan, özellikle de Tayyipfobik olarak adlandırılan Erdoğan karşıtlarından oy alma hedefinde. Bunun için de adres geziciler..

Demirtaş gezicilere mesaj vermek için "HDP Erdoğan'la anlaştı, başkanlık sistemi geliyor" yorumlarını bertaraf etmek istedi ve "Seni başkan yaptırmayacağız" dedi.

HDP'NİN SATMAYA ÇALIŞTIĞI FORMÜL

Akif Beki'ye göre Demirtaş'ın satmaya çalıştığı formül şu:

Erdoğan'ın başkanlık hesabını bozacak tek şey HDP'nin barajı aşmasıdır. HDP'ye barajı aştıracak tek şey de Tayyipfobik seçmenin gözünde bu denkleme oturmasıdır. İkisini üst üste çakıştırdığı anda, maden bulmuş gibi başka hiçbir şey yapması gerekmeyecek. Tutturursa "Tayyip düşmanlığı" damarı daha ağır basan "Kürt düşmanı" oylar bile ona gelecek.