Afrika Uluslar Kupası'nda olaylı final: Sahadan çekildiler

Afrika Uluslar Kupası finalinde turnuvanın ev sahibi Fas lehine verilen penaltı kararının ardından Senegalli oyuncular sahayı terk etti. Senegalli futbolcular ve teknik heyet, yaklaşık 10 dakika sonra sahaya geri dönerken Sadio Mane'nin takımı sahada tutmaya çalışması dikkatlerden kaçmadı.

35. Afrika Uluslar Kupası finalinde neler oldu neler...

Fas ve Senegal arasında oynanan Afrika Uluslar Kupası finalinde çok ilginç olaylar yaşandı.

Rabat'taki 69 bin 500 kişilik Prens Moulay Abdellah Stadyumu'nda oynanan final maçında ilk yarı, golsüz eşitlikle tamamlandı.

ÖNCE SENEGAL'İN GOLÜ İPTAL OLDU

0-0 giden mücadelenin 90+2. dakikasında golü bulan Senegal'in sevinci kısa sürdü. Hakem, faul gerekçesiyle golü iptal etti.

90+5'ye ise Senegalli sol bek Malick Diouf'un Faslı sağ kanat Brahim Diaz'ı düşürmesi sonrası VAR incelemesinin ardından Fas, penaltı kazandı.

FAS PENALTI KAZANDI

Bu kararın ardından Senegal takımı tepki olarak sahadan çekildi.

Senegal kaptanı Sadio Mane, Teknik Direktör Pape Thiaw'ı takımı sahadan çekmemesi için ikna etmeye ve takım arkadaşlarını sahaya çıkarmaya çalıştı.

SENEGAL'İN HOCASI TAKIMI SAHADAN ÇEKTİ

İkna çabalarının ardından 15 dakika sonra Senegal sahaya döndü.

Senegal takımının sahaya çıkmasının ardından Fas'tan Brahim Diaz'in 90+24'te kullandığı "Panenka" penaltısını Edouard Mendy kurtardı ve maç uzatmalara gitti.

PENALTI KAÇTI: OYUNCULAR GERİ DÖNÜP KUPAYI ALDI

Senegalli futbolcular ve teknik heyet, 90+3'te iptal edilen gollerinde de Kongolu hakem Jean Jacques Ndala'ya büyük tepki gösterdi.

Senegal, uzatmalarda 94. dakikada Pape Gueye'nin attığı golle Fas'ı 1-0 yenerek 35. Afrika Uluslar Kupası'nda şampiyon oldu.