Ankara'da Hulusi Akar-Joseph Dunford görüşmesi
İHA

Türkiye’ye dün gelen ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford’un, Genelkurmay Karargahı’nda Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la görüştü.

Orgeneral Akar, Amerikalı mevkidaşını karargaha gelişinde askeri törenle karşıladı.

Ankara'da Hulusi Akar-Joseph Dunford görüşmesi

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Orgeneral Dunford’un kritik temaslarında, Suriye ve Irak’taki gelişmeler, IŞİD’le ortak mücadele, Irak’taki Türk askeri varlığı, Musul’un IŞİD’ten geri alınması için planlanan harekat ile İran-Suudi Arabistan ve Türkiye-Rusya gerginliği görüşülüyor.

Türkiye’nin hassas olduğu Suriye sınırındaki Azez-Cerablus hattının durumu da ele alınan konular arasında yer alıyor. ABD’nin, IŞİD’le mücadelede PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı gücü YPG’ye destek vermesi Ankara’da rahatsızlık yaratıyor.

İNCİRLİK ÜSSÜ'NE GİDECEK

Orgeneral Dunford bugün Genelkurmay Karargahı’ndaki temasları ve Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinin ardından, Türkiye’nin IŞİD’le mücadelede ABD liderliğindeki koalisyon gücüne açtığı İncirlik Üssü’ne gidecek.

Burada görevli bin 200’den fazla ABD askeri ile biraraya gelerek onlara yeni yıl nedeniyle hitap etmesi beklenen Orgeneral Dunford, Suriye’de IŞİD’e yönelik yapılan hava operasyonları hakkında da bilgi alacak. İncirlik’te ABD’nin 30’a yakın değişik tipte savaş uçağı ile 10 adet MQ-1 silahlı insansız hava aracı bulunuyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)