AÖF sınav yeri öğrenme 2016 - Giriş belgesi alma ekranı

AÖF sınav yeri öğrenme 2016 - Giriş belgesi alma ekranı

Ülkemizde yüzbinlerce öğrencinin uzaktan eğitim ile önlisans ve lisans programın faydalanmak için girdiği Açıköğretim (AÖF) sınav yerleri, sınav giriş belgesi, sınava girerken bulundurulması gerekenler ve vize tarihleri ile ilgili tüm güncel gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

AÖF'ÜN RESMİ SİTESİNDEN DUYURULDU

Eğitimde Açıköğretim sisteminin öncü kuruluşlarından Anadolu Üniversitesi AÖF sınav yerleri ve giriş belgesini kendi sitesinden yayımladı. Sınava girecek öğrenciler, giriş belgesine aşağıdaki linkten ulaşabilirler.

Not: Yoğunluğuk nedeni ile siteye giriş yapmakta zaman zaman aksaklıklar yaşanıyor.

AÖF SINAV YERİ VE GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Resmi site haricinde AÖF bürolarından da belge alınabilmektedir.

AÖF sınav yeri öğrenme 2016 - Giriş belgesi alma ekranı

AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN?

İlk ara sınav 26 Kasım 2016 Cumartesi günü başlıyor. 27 Kasım 2016 Pazar günü sınav devam ediyor. Sınavlar iki oturumlu olarak yapılacaktır. Vizelerden sonra finaller 14 Ocak 2017 Cumartesi  ve 15 Ocak 2017 Pazar günü yapılacaktır.

Bahar döneminde ise ilk vize 15 Nisan 2017 – 16 Nisan 2017 (Cumartesi-Pazar) günleri yapılacaktır. 2017’nin son finali ise 27-28 Mayıs 2017 tarihlerinde olacaktır.

Sınavlar bittikten sonra “tek ders sınavı” ise 15 Temmuz 2016 Cumartesi günü olacaktır.

SINAVA GİRERKEN NELER BULUNDURULMALI?

Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi
Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi

Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.