Avrasya Tüneli konut fiyatlarını artırdı

Anadolu ve Avrupa yakalarını denizin altından kara yolu trafiği ile ilk kez bağlayacak olan Avrasya Tüneli projesinde sona yaklaşıldı.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını artırdı

AÇILIŞ 20 ARALIK'TA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Kazlıçeşme- Göztepe hattında yolculuk süresini 15 dakikaya indirecek tünelin açılışı, 20 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Trafik yükünü azaltması beklenen tünel, diğer büyük altyapı projelerinde olduğu gibi çevresindeki gayrimenkul fiyatlarını da artırdı.

Anadolu yakasında Üsküdar’a Acıbadem, Koşuyolu ve Ünalan ile Kadıköy’e bağlı Hasanpaşa ve Merpenköy mahalleleri, Avrupa yakasında ise Fatih ilçesine bağlı Cankurtaran, Yenikapı ve Yedikule mahalleleri ile Zeytinburnu ilçesinde fiyat artışı gözlemleniyor.

ANADOLU’DA ARTIŞ FAZLA

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından yapılan araştırma söz konusu bölgelerde sadece 1 yılda konut kira fiyatları yüzde 25, satış fiyatlarnın ise yüzde 41 arttığını açıkladı.

TSKB Gayrimenkul Derğerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, “Projenin Avrupa yakası ayağında, projenin yer üstüne çıkış noktaları ve yakın çevresinde konut kullanımından pek bahsedilmediğinden, projenin konut fiyatlarına esas etkisini Anadolu yakasında hissetmek mümkün. Proje çevresinde değer artışının en fazla olduğu bölgeler; Merpenköy, Koşuyolu ve Acıbadem” diye konuştu.

Avrasya Tüneli konut fiyatlarını artırdı

METREKARE SATIŞ FİYATI 25 BİN LİRAYA ULAŞIYOR

Maya, Avrupa yakasında ise Zeytinburnu ve Bakırköy sahil hattının Avrasya Tüneli ile değer kazanacağını ifade etti. Bölgede inşaatı süren markalı konut projelerinde metrekare satış fiyatı 25 bin liraya kadar ulaşıyor.

Marmaray durağı ve Avrasya Tüneli’nin yanı sıra sahil yolunda şu anda devam eden çalışmalar tamamlandığında yol 8 şeride çıkarak ve trafik yükünün azalması ile avantajlı hale gelecek.

YABANCI NÜFUS ANADOLU YAKASINA GEÇEBİLİR

Avrupa yakasında kısa vadede Güngören, Bahçelievler ve Merter’de de fiyat artışı olacağını belirten Maya, “Hatta son birkaç yıldır Merter, Merkezefendi ve Davutpaşa tarafında başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında sanayi alanlarının konut ve karma kullanım projelerine dönmesinde bu mega projenin olumlu etkisinden de bahsetmek doğru olur” ifadelerini kullandı.

Avrasya Tüneli ile İstanbul’daki iki havalimanı arasındaki ulaşım ilişkisinin gücünün artacağına da dikkat çeken Maya, Atatürk havalimanı yakın çevresinde konaklamak isteyen yabancı nüfusun da projeyle Anadolu yakasına geçebileceğini belirtti.