Başbakan Yıldırım: Darbeyi eş dosttan öğrendim
Detay Haber

Cuma namazını FETÖ'nün darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'nde kılan Başbakan Binali Yıldırım, namaz sonrası incelemelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım: Darbe girişimini eş dosttan öğrendim VİDEO

"EŞ DOSTTAN ÖĞRENDİM"

Gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Darbe girişimini, olayların başlamasından 15 dakika sonra yakın korumalarım, halktan, eş ve dosttan öğrendim. Neler olduğu hakkında herhangi bir bilgi gelmiş değil. Bunların şu anda önemi yok. Şu anda önemi olan şey, biz bertaraf ettiğimiz bu belanın tekrar dönüp dolaşıp bir tehdit olmaması için ne lazımsa onu yapıyoruz. İnce, titiz çalışmalarla bu yapı içerisinde yer almış, bu yapı adına devlete karşı suç işlemiş olanlar bizim hedefimizdir. Masum vatandaşlarımızın böyle bir muameleye tabi olması söz konusu değil.Başbakan Yıldırım: Darbeyi eş dosttan öğrendim

"ÇIKMIŞ AHMAKLIK DİYOR"

Terör örgütünün sözde başı çıkmış, bu işe “Ahmaklık” diyor. Bu millet ne diye sokağa çıktı diyor. “Bunlar ne yapıyor?” diyor. Bu işin sürdürülebilir bir yanı yok. Şu andaki acil konumuz binde bir, milyonda bir bile ihtimali ortadan kaldırmak, milletin rahat uyku uyumasını sağlamak.

"GEREĞİ YAPILACAK"

Bütün bu iddialar gözden geçirilecek ve gereği yapılacak. Önemli olan bizim haberimiz olduktan sonra ne yaptığımızdır. Orada yaşanan hataları, zafiyetleri değil de ondan sonraki işler nedir? Hain örgüt çökertilmiştir, milletimiz nefes almıştır.

ERDOĞAN DA "ENİŞTEMDEN ÖĞRENDİM" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da, darbe girişimini ilk eniştesinden öğrendiğini söylemişti.