Bir Google Glass kullancısı daha saldırıya uğradı

Bir Google Glass kullancısı daha saldırıya uğradı

ABD'de yapılan bir araştırma sonucuna göre, Amerikalılar'ın yüzde 72'si Google Glass kullanmamak için birinci neden olarak güvenlik endişelerini, ikinci neden olarak ise dikkat dağıtıcı olmasını gösteriyor.

15 Nisan'da bir günlüğüne ABD satışa sunulacak ve dolambaçlı şekilde Türkiye'den de temin edilebilecek Google Glass, kullanıcılarını bazı insanlara hedef haline getiriyor. Geçtiğimiz yılın şubat ayında Sarah Slocum isimli Glass kullanıcısı, San Fransisko'da bir barda saldırıya uğramış ve Glass'ını saldırgana kaptırmıştı. Geçtiğimiz cuma günü, yine San Fransisko'da bir Glass kullanıcısı daha saldırıya uğradı. 20 yaşındaki gazeteci Kyle Russell, sokakta gezinirken bir kadının saldırısına uğradı.

SALDIRIP GÖZLÜĞÜNÜ KIRDI

Kyle saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, saldırgan kadının önce "Glass!" diye bağırdığını ve ardından kendisine saldırıp gözlüğünü kırdığını belirtti.

Glass'ın bazı insanlar için bu kadar nefret edilmesine sebep olan şeyin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Kimisi özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği için, kimisi de zengin ile fakir arasındaki uçurumu en bariz şekilde gözler önüne serdigi için olduğunu iddia ediyor.

Saldırganlar, birçok ülkenin Glass ile otomobil kullanmayı yasaklaması, gözlük ile birçok sinema, tiyatro ve bar gibi ortak alanlara girilememesi, giyilebilir teknoloji trendinin başlatıcısı Glass'ın, ölü doğacak bir inovasyon olabileceği yönünde endişeler ortaya çıkarıyor.