- Mindanao bölgesinde 7,4 büyüklüğünde deprem oldu.
- Deprem sonrası tsunami uyarısı yapıldı, can veya mal kaybı bildirilmedi.
- Filipinler, Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.
Filipinler'in 7,4 büyüklüğünde deprem yaşandı.
ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi’nden (USGS) yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Mindanao Adası’nın doğu kıyısı açıklarında olan deprem, yerin 58,1 kilometre derinlikte kaydedildi.
TSUNAMİ UYARISI YAPILDI
Deprem sonrasında ülkenin doğu ve güney kıyı bölgeleri için tsunami uyarısı yapıldı.
7,4 büyüklüğündeki depremde, henüz can ya da mal kaybı bildirilmedi.
Filipinler'in Palompon bölgesinin batı açıklarında 30 Eylül'de meydana gelen depremde 72 kişi hayatını kaybetmiş, 47 bin 221 kişi olumsuz etkilenmişti.
Dünyada sismik hareketlerin en fazla görüldüğü ülkelerden Filipinler, "ateş çemberi" olarak da bilinen Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alıyor.
HASAR RAPORLARI GELİYOR
Oriental eyaleti valisi Edwin Jubahib, “Deprem çok güçlüydü. Bazı binaların hasar gördüğüne dair raporlar aldık.” dedi.
PAPUA YENİ GİNE'DE DE 6,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM
USGS, Filipinler gibi Pasifik Deprem Kuşağı'nda yer alan Okyanusya ülkesi Papua Yeni Gine'de ise 6,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.
Depremin, ülkenin Manus Adası'nın güneydoğu açıklarında 10 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.
Filipinler'in Palompon bölgesinin batı açıklarında 30 Eylül'de meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde 70'ten fazla kişi hayatını kaybetmişti.