Filistin-İsrail barış müzakereleri protesto edildi

Filistin-İsrail barış müzakereleri protesto edildi

Gazze'deki Cibaliya Mülteci Kampı'nda Hamas ve İslami Cihad hareketlerine mensup çok sayıda kişi, Filistin-İsrail barış müzakerelerini protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. Etkinliğe katılan Filistinliler, barış görüşmeleri ve ABD Dışişleri Bakanı John Keryy'nin bölgeye düzenlediği ziyaretleri eleştiren dövizler taşıdı.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Hıdır Habib, yaptığı konuşmada, "Bizler, barış müzakerelerine karşıyız. Çünkü 20 yıldır devam eden müzakerelerle sonuca varılamadı" dedi.

Hamas liderlerinden Muşir el-Mısri de "Filistin halkı, barış müzakerelerine karşıdır. Bizler, barış müzakerelerinin meşru olmadığını ifade etmek için toplandık. Filistin halkının tek çıkış yolu var, o da direniştir" diye konuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış müzakereleri, İsrail'in Batı Şeria ve Kudüs'teki yerleşim faaliyetlerini durdurmayı reddetmesi üzerine 2010 yılının ekim ayında kesilmiş, daha sonra ABD'nin aracılığıyla 2013'ün temmuz ayında yeniden başlamıştı. ABD arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde İsrail'in "güvenlik, 4,5 milyon Filistinli mültecinin durumu, 1967 sınırlarına dönülmesi ve Kudüs'ün statüsü ve paylaşımı" konularındaki tutumunun, çözüm konusunda ortak zemin bulunmasını zorlaştırdığı ifade ediliyor.