Newsweek: Batı, Vladimir Putin'in blöfünü gördü
ensonhaber.com

ABD merkezli haftalık haber dergisi Newsweek, Rusya'nın Ukrayna konusunda Batı'ya defalarca uyarılarda bulunduğunu yazdı.

Nükleer çatışma ihtimaline işaret eden Kremlin, Kiev'e sağlanan askeri desteklerin savaşın tırmanmasına ve farklı sonuçlara yol açabileceği konusunda peş peşe açıklamalar yaptı.

"Putin blöf yapıyor, silah desteği arttı"

Derginin analizinde, ancak hem ABD'nin hem de diğer Batılı ülkelerin Putin'in blöfünü görerek Rus liderin "kırmızı çizgilerini" sürekli geçtiği belirtildi:

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'ye Batı'dan gelen silahlar arttı. Yalnızca bu hafta, ABD Başkanı Joe Biden büyük bir adım atarak ABD'nin Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı sağlayacağını söyledi. Almanya, Ukrayna kuvvetlerine Leopard 2 tankları vereceğini doğruladı.

"Rusya savaşta tökezledi"

Batılı liderlerin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözlerini gerçek olarak kabul etmese de, yine de Rusya'nın nükleer yeteneklerini ve öfkeli bir Putin'in bunları Ukrayna'da kullanma şansını muhtemelen hafife almadıkları belirtildi.

Ukrayna'nın Batılı müttefiklerinin, Rusya'nın savaşta "tökezlemiş" olmasından dolayı Kiev'e verdikleri destekten cesaret almış olabilecekleri ihtimaline dikkat çekildi.