- Venezuela, ABD'nin hava saldırılarının ardından Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin hayatta olduğuna dair kanıt istedi.
- ABD Başkanı Donald Trump, Maduro ve eşinin yakalandığını ve ülke dışına çıkarıldığını belirtti.
- Venezuela, saldırılardan ABD'yi sorumlu tuttu ve Maduro olağanüstü durum ilan etti.
ABD, bugün saat 02.00 Venezuela'ya operasyon düzenledi.
Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Başkent Karakas'a düzenlenen hava saldırıları yer almıştı.
ABD Başkanı Donald Trump, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen operasyonda Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve eşinin yakalandığını ve ülke dışına çıkartıldığını duyurdu.
VENEZUELA, HAYATTA OLDUKLARINA DAİR KANIT TALEP ETTİ
CNN'in haberine göre Rodriguez, devlet televizyonu VTV Venezuela'ya yaptığı açıklamada, Maduro ve eşi Cilia Flores'in nerede olduğunun bilinmediğini belirtti.
ABD saldırısının ülke genelinde yetkililerin, askeri personelin ve sivillerin hayatına mal olduğunu aktaran Rodriguez, "Donald Trump hükümetinden, Başkan Maduro ve eşinin hayatta olduklarına dair acil kanıt talep ediyoruz." dedi.
ABD'NİN VENEZUELA'DAKİ OPERASYONU
Venezuela'nın başkenti Karakas'ta patlama sesleri duyulmuştu.
Venezuela hükümetinden yapılan açıklamada, saldırılardan ABD sorumlu tutulmuş ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun, ülke genelinde "dış müdahaleden kaynaklanan olağanüstü durum" ilan eden kararnameyi imzaladığı belirtilmişti.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela'da geniş çaplı saldırılar düzenlendiğini ve Maduro ile eşinin yakalanarak ülke dışına çıkarıldığını açıklamıştı.