Efkan Ala: Emniyet'te görevden alma olmadı

Kanal7'de İskele Sancak programına katılan Efkan Ala, emniyette yapılan değişikliklerin görevden alma olmadığını belirterek "260 bin polis içerisinden yüzde 0,5'inin görev yeri değişti" dedi.

Efkan Ala: Emniyet'te görevden alma olmadı

İşte Efkan Ala'nın açıklamalarından satırbaşları;

"AK Parti ile Cemaatlerin özgürlük alanları genişledi. Bir paralel yapı oluşmuş taban buna karşı olmasına rağmen oluşmuş. Yetkilerini kötüye kullanarak siyasi erke karşı darbe girişiminde bulundular."

EMNİYET'TE YAPILAN TAYİN SAYISI

- Biz aslında bir kara propaganda ile karşı karşıyayız. Bu yer değiştirmeler önce görevden alınıyor diye lanse edildi. Yer değiştirmeleri bir birimden alarak başka bir birime verdik bu görevden alma değildir.

- 260 bin polis içerisinden yüzde 0,5'inin görev yeri değişti. Yaklaşık 1000 kişi 17 Aralık süreci içerisinde bir yerden bir yere tayin edildi. 5000 kişinin de rutin olarak görev yeri değişti.

Efkan Ala: Emniyet'te görevden alma olmadı - izle

"TÜRKİYE'Yİ ULUSLARARASI SIKINTIYA SOKACAK ADIMLAR ATILIYOR"

- Birçok ilde bütün siyasetçilerin bürokratların dinlenip dosyalarının oluşturulması ve bunların çeşitli bir şekilde kullanılması, bu da yetmiyor Türkiye'yi uluslararası olarak sıkıntıya sokacak adımlar atılması ve Adana'daki bir TIR olayı yasalara aykırı bir şekilde gerçekleşiyor. Ciddi bir proje hazırlanmış ama başarılı olması imkansız bir proje. Yani başarı şansı olmayan bir şeyin içine girmişler biz bunlarla uğraştık.

- Herkes şunu öğrenecek 'iktidarın yolu sandıktan geçer'. Bakın eskiden bazı dernekler bile deklarasyon yayınlardılar ve hükümet düşerdi. Biz de halk devreye girdiği zaman akan sular durur.

DURDURULAN TIRLAR

- Soruşturma yürüyor. Biz ne yapıyoruz orada Suriye'nin Kuzeyin'deki alanda boşalma oldu. Orada Türkiye'yi tehdit edebilecek bir takım terör örgütleri yerleşmeye çalışıyor. Biz oralara yardım götürüyoruz ancak bazıları bunların tersini gösterecek şekilde insanlara gösteriliyor.

- Hiç kimsenin suç işleyemeceğini garanti edemeyiz ama şunu garanti ederiz 'suç işleyenin cezasını verir gereğini yaparız'.

BÖCEK MESELESİ

- Başbakan'ın ofisine konulan böceklerle ilgili olarak bunları koyan kişiler yakın zamanda yurt dışına kaçtılar. Bunlar Başbakan'ın yakın koruma ekibinden kişiler. Hangi ülkeye kaçtıklarını ise şuan için söyleyemem doğru olmaz.

Efkan Ala böcekleri koyanları açıkladı - izle