Kentsel dönüşümde banka kredisi faiz destekleri artırıldı
ensonhaber.com

Riskli yapı olarak tespit edilen konut ya da iş yerlerine verilecek kredi tutarları ile kullandırma sürelerinde değişikliğe gidildi.

Yapısı “riskli” olarak tespit edilen gerçek veya tüzel kişilerin bankalardan kullanacağı kredilere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sağlanan destek limitleri Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 2 katına çıkarıldı.

200 bin lira olan üst tutar limiti yüzde 100 oranında artırılarak 400 bin liraya yükseltildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME BÜYÜK DESTEK

Kararla birlikte kentsel dönüşümde daha kapsamlı çalışmalar yapılabilecek ve ihtiyaçlar daha kolay sağlanabilecek. Yeni alınan kararın kentsel dönüşüme büyük destek vermesi bekleniyor.

DESTEK KULLANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Karara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca onaylanan faiz destekli kredilerin kullandırılma süresi 1 yıldan 2 yıla çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KREDİ TUTARLARI 2 KATINA ÇIKARTILDI

Faiz desteği sağlanacak kredi anapara tutarı limitleri, güçlendirme kredisi için 80 bin liradan 160 bin liraya, konut yapım ve iş yeri yapım kredileri için 200 bin liradan 400 bin liraya yükseltildi.

FAİZ DESTEĞİ SAĞLANACAK TOPLAM KREDİ TUTARI 2 MİLYON LİRA OLDU

Bir hak sahibi adına faiz desteği sağlanacak toplam kredi tutarının 1 milyon lira olan limiti ise 2 milyon liraya çıkarıldı.

Kentsel dönüşüm

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 20 MİLYAR 190 MİLYON LİRA DESTEK SAĞLANDI

6306 sayılı Kanun kapsamındaki iş ve işlemler için bugüne kadar Dönüşüm Projeleri Özel Hesabından yaklaşık 20 milyar 190 milyon lira harcandı.
Bugüne kadar yaklaşık 1 milyar 340 milyon lira kredi kullandıran Bakanlık, hak sahiplerine 170 milyon liranın üzerinde faiz desteği sağladı.