Halkbank aleyhine ABD'de açılan Owens davası düştü
AA

Halkbank aleyhine ABD'de açılan 27 Mart 2020 tarihli Owens davası nihai olarak düştü. 26 Temmuz 2023 tarihinde açılan tazminat talepli Hughes davası ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davası ile ilgili hukuki süreç sürüyor.

Halkbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, davalardaki son durum aktarılarak sürece ait bilgi verildi.

Açıklamada, ABD'de bir grup müşteki tarafından Banka aleyhine 27 Mart 2020 tarihinde açılan Owens davasının, önce ABD Güney New York Bölge Mahkemesi (Bölge Mahkemesi), ardından Birleşik Devletler İstinaf Mahkemesi İkinci Dairesi (İkinci İstinaf Mahkemesi) nezdinde yargı yeri uygunsuzluğu gerekçesiyle reddedildiği ve müştekiler tarafından ABD Yüksek Mahkemesi nezdinde temyiz etmek üzere 30 Ağustos 2023 tarihinde başvuruda bulunulduğu hatırlatıldı.

"Owens davası nihai olarak düşmüştür"

ABD Yüksek Mahkemesi'nin, 5 Ocak 2024 tarihinde temyiz başvurusunu ele aldığı ve 8 Ocak 2024 tarihinde de müştekilerin talebini reddettiğine dair kararın yayınlandığı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

27 Mart 2020'de Bankamız hakkında açılan Owens davası nihai olarak düşmüştür. Kararın Bankamıza, yatırımcılarımıza, müşterilerimize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dileriz. Diğer taraftan, 26 Temmuz 2023 tarihinde açılan tazminat talepli ikinci hukuk davası (Hughes davası) ve 15 Ekim 2019 tarihli ceza davası ile ilgili hukuki süreçler devam etmektedir.

Alınan karar, piyasalarda yankılandı ve Borsa İstanbul'da pozitif seyre yol alçı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)