Asgari ücret öncesi zam haberleri
ensonhaber.com

15 Aralık'ta ikincisi yapılacak olan asgari ücret görüşmeleri öncesi siyasi partiler ve DİSK, beklentilerini açıkladı.

CHP 3 bin 100 lira, İyi Parti 3 bin lira, Saadet Partisi 8 bin 85 lira, HDP 4 bin lira, Gelecek Partisi 3 bin 300 lira ve DİSK 3 bin 800 lira olması yönünde öneride bulundu.

Çalışanların heyecanla beklediği görüşmeler devam ederken, bazı kentlerde ulaşım, ekmek ve su faturalarında artış yaşandı.

ULAŞIMA ZAM

Antalya’da bugün UKOME Genel Kurulu'nun aldığı karar ile toplu ulaşım yüzde 14 oranında zamlandı.

Zamlı tarife ile daha önce 3.20 lira olan tam ücret 3.65 liraya, 2.70 lira olan emekli 3.15 liraya, 2.70 lira olan öğretmen 3.15 liraya, 1.80 olan öğrenci biniş ücreti 2.20 liraya yükseltildi.

Antalya zam

EKMEĞE ZAM

Kayseri ve Niğde de ekmeğe 25 kuruş zam yapıldı. Zamlı tarifeye göre 1 lira 25 kuruş olan 200 gram ekmek, 1 lira 50 kuruştan satılacak.

ekmek zam

ÇORUM'DA SU FATURALARINDAKİ ZAM

Çorum'da ise su faturaları ile tahsis edilen “Atık Su Tutarı” ve “ Evsel Katı Atık” bedellerine zam yapıldı.

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, suya zam yapmadıklarını belirterek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Suyla ilgili olarak herhangi bir zam yapmadık. Komisyonumuz, atık su ve katı atıklarla ilgili.. Evlerimizden her gün, bazen biz uyurken bazen uyanıkken fark etmez.. Temizlik işlerindeki görevli kardeşlerimiz araçlarla gelip, çöpleri alıp bizim ta 3-5 kilometre uzaklıktaki katı atık tesisimize götürülüyor. Bunun bir bedeli var, burada artan maliyetler var. Su faturası içerisinde bizim katı atıklardan kaynaklanan, bedel var. Biz, yeniden değerleme oranını aşmayacak şekilde, yeniden bir değerlendirme yaptık." dedi.

Asgari ücret öncesi zam haberleri