Fatih Dönmez: Yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduk
AA & Ensonhaber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Denizli'de bir otelde gerçekleştirilen Enerji Kentler Birliği 2021 Yılı Olağan Meclis Toplantısı'na katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Fatih Dönmez, yer altı doğalgaz depolarının doluluk oranını açıkladı.

"DEPOLARIMIZIN 4'TE 3'ÜNÜ DOLDURDUK"

Depoların 4'te 3'ünün doldurulduğunu belirten Bakan Dönmez, "İnşallah önümüzdeki haftalarda da tamamını doldurmuş olacağız. Teknik altyapı noktasında güçlü bir durumdayız. Uluslararası boru hatları, yer altı doğal gaz, LNG ve FSRU tesisleri gibi sistemi ciddi oranda rahatlatan, besleyen kaynaklara sahibiz. İnşallah herhangi bir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadan bu dönemi de atlatacağız, buna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Fatih Dönmez: Yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduk ViDEO

Fatih Dönmez: Yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduk

"HEDEF 2023"

Silivri Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi'nde depolanan doğalgaz halihazırda 3,14 milyar metreküp seviyesine ulaşırken 2023'te tamamlanması planlanan Tuz Gölü Doğal Gaz Yer Altı Depolama Tesisi'nde depolanan doğalgaz 1 milyar metreküp seviyesinde bulunuyor.

Bakan Dönmez, Tuz Gölü’nün yaklaşık 40 km güneyinde, Aksaray ili, Sultanhanı ilçesindeki depolama projesiyle ilgili "Tuz yapılarında inşa edilen dünyanın en büyüğü olan Tuz Gölü Doğalgaz Yer Altı Depolama Tesisi'nin yüzde 51'i tamamlandı. Hedef 2023. Tamamlandığında ülkemizin toplam doğalgaz depolama kapasitesinin yarısını karşılayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Fatih Dönmez: Yer altı doğalgaz depolarının 4'te 3'ünü doldurduk