Fed'den faiz açıklaması: Mart ayında artırmayı uygun görüyoruz
ensonhaber.com

Rusya ve Ukrayna savaşının 7. gününde bir açıklama yapan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, ABD ekonomisi üzerinde yüksek derecede belirsizlik etkisi yapıyor. Mart ayında faiz artırmanın uygun olduğunu düşünüyorum." diyerek, daha önce sinyallerinin verildiği faiz artışına ilişkin net konuştu.

JEROME POWELL, ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NDE KONUŞTU

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Temsilciler Meclisi'ndeki sunumunda ilk faiz artırımının mart ayında olacağını net olarak açıkladı.

"ABD EKONOMİSİ ÜZERİNDE YÜKSEK BELİRSİZLİK"

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini ve olası yansımalarını yakından izlediklerini kaydeden Powell, "ABD ekonomisi üzerinde yüksek belirsizlik oluşturuyor." dedi.

Jerome Powell

İLK FAİZ ARTIRIMI MART'TA

Powell, buna karşın mart ayında faiz artırımının uygun olduğunu düşündüklerini söyledi Powell, bilanço küçültmenin ise faiz artırımından sonra planladıklarını aktardı.

FAİZ ARTIRIMI İÇİN 25 BAZ PUAN DÜŞÜNÜLÜYOR

Piyasalar, Fed'in mart ayında 25 baz puan faiz artırımı yapacağını ve bu yıl 4'ten fazla faiz artırımı olmayabileceğini değerlendirirken, Bank of America ve Goldman Sachs'ın hızlı faiz artırımı beklentileri değişmedi.