Kamu bankaları ve reel sektör temsilcileri Ankara'da buluştu
AA

Ankara Ticaret Odası'nda (ATO) yapılan toplantıda, koronavirüsle mücadele sürecinde reel sektörü düşük faizli kredi paketleriyle destekleyen kamu bankaları, yeni normalleşme sürecinde de iş insanlarının nabzını tutmayı sürdürdü.

KAMU BANKALARININ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİLERİ, TÜKETİMİN DEVAMINI SAĞLADI

ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Temel Aktay, "Bu zorlu süreçte kamu bankaları düşük faizli kredi paketleriyle başta konut ve otomobil olmak üzere tüketimi canlandıracak desteklemeler yaptı. Yeni normalleşme sürecinde de reel sektörün desteğe ihtiyacı devam ediyor. Yeni normalleşme sürecinde ticaretin dinamikleri değişti. Değişen dinamiklere uyum sağlamak ve ticari aktiviteleri sürdürmek için yeni desteklere ihtiyaç var. Üyelerimizin bu doğrultuda talepleri mevcut." değerlendirmesinde bulundu.

ATO, kamu bankaları ve reel sektör temsilcilerini bir araya getirdi

"CİRO KAYBI YAŞAYAN SEKTÖRLERİN DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYACI VAR"

ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, bazı sektörlerin 2019 yılına nazaran yüzde 50 ile 80 arasında ciro kaybı yaşadığını, kurlardaki değişkenliğin de bu tabloyu olumsuz yönde etkilediğini aktararak "Ciro kaybı yaşayan sektörlerin daha fazla desteğe ihtiyacı var." dedi.

"KAMU BANKALARI, REEL SEKTÖRÜN YANINDA"

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, ATO temsilci ve üyeleriyle bir araya geldi. Kamu bankalarının üst düzey yöneticileri toplantıda reel sektörün yanında oldukları mesajını iletti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)