Mustafa Varank: Büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Patentle Türkiye 1. Ulusal Liseler Patent ve Faydalı Model Yarışması Ödül Töreni"ne katıldı.

"Büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz"

AA'nın haberine göre, Bakan Varank, burada yaptığı konuşmasında, gençlerin teknolojiye olan ilgisini önemsediklerini ve yeni çağın gereği olarak icat çıkartmalarını beklediklerini belirterek, ''Büyük ve güçlü Türkiye'yi adım adım inşallah hep beraber inşa edeceğiz.'' dedi.

Mustafa Varank: Büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz VİDEO

"Patent başvurularında türkiye dünyada 14'üncü"

Mustafa Varank, Türkiye'nin sınai mülkiyet haklarında büyük gelişim kaydederek iddiasını ortaya koyduğunu belirtti.

Güçlü yasal ve idari alt yapısı, yıldan yıla artan başvuru ve tescil sayılarıyla Türkiye'nin sınai mülkiyet alanında önemli ülkelerden birisi haline geldiğini aktaran Bakan Varank, şöyle konuştu: "2021 yılı Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri Raporu'na göre ulusal düzeyde patent başvurularında dünyada 14'üncü, marka başvurularında 7'nci, tasarım başvurularında 4'üncü sırada yer alıyoruz. 2022 yılının ilk 7 ayına baktığımızda geçen yılın aynı dönemine göre yerli patent başvuru sayılarında yüzde 3, yerli faydalı model başvurularında yüzde 29, yerli tasarım başvurularında 27, yerli marka başvurularında da yüzde 2'lik bir artış gerçekleşti. Bu dönemde yerli patent tescil sayımız yüzde 11, yerli faydalı model tescil sayımız yüzde 29 yerli marka tescil sayımız yüzde 53 ve yerli tasarım tescil sayımız da yüzde 40 arttı."

Mustafa Varank