TOKİ Kayabaşı evlerinin sahipleri belli oldu
AA

2

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kentsel dönüşüm çalışmaları için Kayabaşı'nda konut inşa etmişti. Kayabaşı'nda inşa edilen 159 konutun sahipleri ise kurayla belli oldu.

Kura çekimi, Noter huzurunda TOKİ'nin Halkalı'daki Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Heyecanlı bir bekleyişin olduğu salonda, konutları kurayla belirlenen vatandaşların isimleri okundu.

159 KONUT HAK SAHİPLERİNE ULAŞTI

Kura sonucunda Kayabaşı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaptırılan 1217 konutluk 18. Bölgede yer alan 159 konutun hak sahiplerine dağıtımı yapıldı.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Bu bölgede yeni konseptle yaptığımız projeler kapsamında, vatandaşlarımızla görüşmelerimiz devam ediyordu. Vatandaşlarla belli bir mutabakata ulaştık. Anlaşmalar gerçekleşti. Konutlar da teslim edilmek üzere, inşaatı başlamıştı. Yazın teslim edilecek. Nitelikli, çevreye duyarlı, enerji açısından gayet verimli, enerjiyi boşa harcamayan nitelikli konutlar yapmaya çalışıyoruz. Şu anda TOKİ olarak dikey mimariden yatay mimariye geçtik. Mahalle konseptini ön plana çıkardık, dolayısıyla komşuluk ilişkilerini ve kültürel dokumuzu daha iyi koruyacak bir yapıya geçtik" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)