Eski danışman Abdullah Gül-Cemaat ilişkisini anlattı
ensonhaber.com

gül

Eski danışmanı Ahmet Sever ‘Abdullah Gül’le 12 yıl’ adlı kitabına dair Hürriyet’e verdiği röportajda Gül'ün Cemaat'e uzak biri olduğunu vurguladı.

Danışmanı Ahmet Sever röportajda, Abdullah Gül'ün Fethullah Gülen için "Bu kadar meraklıysa gel bir parti kur, siyasete gir!" dediğini duyduğunu söylüyor.

Sever ayrıca, Gül ile Zaman Gazetesi Ekrem Dumanlı arasında yaşanan bir tatsızlığı da aktarıyor. Buna göre Dumanlı, Gül’ün bir sözünü manşetten çarpıttı.

Olay, gazeteciler Ahmet Şık ve Nedim Şener’in içeri alındığı günlerde yaşanıyor. Gül, rahatsızlığını belli etmek için bir demeç vermek istiyor…

İşte Ahmet Sever'in anlatımıyla yaşanan o olay:

EKREM DUMANLI'NIN TUZAK SORUSU

Bir sıkıntı da Zaman’la yaşanmış...

- Ahmet ve Nedim’le ilgili açıklamayı iki gazeteye verecektik. “Biri Zaman olsun” dedi. Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’yı Tarabya’ya çağırdı. Ertesi gün tam bir şok yaşadık. Milliyet’te mesaj doğru çıktı. “Kaygı duyuyorum” sözü sürmanşetti. Zaman’da da sürmanşetti ama hiç alakası olmayan şekilde: “Gazeteciler gazetecilik dışında faaliyette bulunmamalı” diye.

Söylememiş mi bunu?

- Ekrem Dumanlı “Efendim, gazeteciler gazetecilik dışında faaliyette bulunabilirler mi?” diye sormuş. Cumhurbaşkanı “Elbette bulunamazlar” demiş. Hepsi bu.

"BİZ HER ŞEYİN BAŞINDAYIZ GİBİ BİR RUH HALİNDEYDİLER"

Bir gazeteci bir gün önce yüz yüze görüştüğü Cumhurbaşkanı’nın sözlerini böyle pervasızca çarpıtabilir mi?

Cemaat’in o dönemki ruh hali bu. Hollanda gezisine Sedat Ergin’i davet ettim. Zaman’dan kimseyi almadık. Ekrem Dumanlı bana mesaj attı: “Ahmet Bey, beni yaraladın, haberin olsun! Sedat Ergin orada! Zaman nerede?” Biz her şeyin başındayız gibi bir ruh halindeydiler.

"GÜL'ÜN CEMAAT'LE HİÇ ALAKASI YOK"

Kitaptan Gül’ün Cemaat’le ters çizgide olduğu sonucu çıkıyor. Oysa Abdullah Gül Cemaat’e yakın diye söylenir.

- 12 yıl yanı başında çalıştım. Yakınlığa tanık olmadım. Aksine Fethullah Gülen’in vaazlarını okuyup, “Hocaefendi bir din adamı gibi değil siyasetçi gibi konuşuyor, bu kadar meraklıysan gel bir parti kur, siyasete gir!” dediğini birkaç kez duydum. Yabancı basına da “Cemaat’e özel ilgim, yakınlığım yok; dünya görüşümde hiçbir etkisi yok” dedi.

Abdullah Gül'ün bu şekildeki açık bir tavrı daha önce hiç kamuoyuna yansımadı. Röportajda özellikle bu tutumunun neden vurgulandığı merak konusu oldu..

“Beni tanıyanlar cemaatçi değil, Büyük Doğu’cu olduğumu bilirler” diye bir bölüm var.

- Necip Fazıl’cı, onun ekolü... Cemaat’le hiç alakası yok.