Füsun Demirel gerilla rolünü neden istediğini açıkladı
ensonhaber.com

Cumhuriyet gazetesine röportaj veren Füsun Demirel gerilla annesi rolünde oynamak istediğini açıklayarak tepki toplamıştı.

Daha önce yaptığı açıklamalarda da HDP'ye övgüler yağdıran Demirel, aynı röportajda gençliğinde dağa çıkmak istediği, Gezi Olaylarının tekrar başlaması gerektiği gibi ifadeler kullanmıştı.

Pek çok kesimden aldığı tepki sonrası yeni bir açıklama yapan Demirel "Bu vahşeti görmezden gelemezdim" temalı bir yazı kaleme aldı.

Füsun Demirel gerilla rolünü neden istediğini açıkladı

"BU VAHŞETİ GÖRMEZDEN GELEMEZDİM"

"Röportajda da gayet net bir şekilde ifade ettiğim gibi; uzun yıllardır bu topraklarda akıtılan kanı destekleyen, körükleyen her kesime eleştiri vardır. Yaşanan bu vahşeti görmezden gelmenin imkanı yoktur. Ölen her erkek, kadın, çocuk, asker, polis, sivil halk vs demeden hepsi bizim insanımızdır. bu acıyı çok derinden hissediyorum. "

"GERİLLA PKK DEĞİLDİR"

"Gerilla, yaratılmaya çalışılan algı gibi; sadece PKK ile özdeş bir kavram değildir.. Dünya tarihinde birçok mücadele alanında gerillalar vardır, bu röportajda salt bir mücadele alanını örnek vererek gerilla olmak istiyorum demedim. Tam da bu noktada,  bahsettiğim ve çok etkilendiğim İtalya iç savaşında faşistlere karşı mücadele vermiş, ülkesinin kurtuluşu için savaşmış milis kadınlardır.

"BENİM İÇİN KADIN GERİLLA.."

Benim için herhangi bir  gerilla kadın rolü, aynı  zamanda özgürleşen, kendini ifade eden,  hayatı için mücadele eden, üreten bir kadının tasviridir. Bu her zaman eline silah alıp dağa çıkan bir kadın gerilla olmak zorunda değildir. Bu özgürleşen kadının savunmasını yapmaya devam edeceğim. Bu sebeptendir ki röportajda her şeye rağmen inadına kahkaha deyip, özgür insanın vurgusunu yapmayı amaçladım."

Füsun Demirel gerilla rolünü neden istediğini açıkladı