Füsun Demirel'e ablasından gerilla mektubu

Cumhuriyet'e verdiği röportajda "Gerilla annesini veya bir gerillayı oynamak istiyorum" diyen Füsun Demirel, tepkiler üzerine ATV'deki Aile İşi dizisinde kadrodan çıkarılmıştı.

ASLI'NIN ANNESİNDEN FÜSUN DEMİREL'E DESTEK

İlerleyen günlerde gazeteci Aslı Aydıntaşbaş'ın teyzesi olduğu ortaya çıkan Demirel'e, ablasından, yani Aslı Aydıntaşbaş'ın annesinden mektuplu mesaj geldi.

Füsun Demirel'e ablasından gerilla mektubu
(Aslı Aydıntaşbaş ve teyzesi Füsun Demirel)

Başlığı Gerilla Ablası olan yazı şöyle:

GERİLLA'NIN ABLASI

12-13 yaşlarındasın. Anı defteri tutuyorsun "Leyla Halit gibi olmak isterim" yazmışsın.

18 yaşındasın. İzmir'de açıkhava sinemasında genç tiyatrocuların bir gösterisini izliyoruz. Kara saçların iki kalın örgü başının etrafında; damarlarını şişirircesine şiir okuyorsun Nazım'dan, 'Partizan'. İçimden, "Haydi bakalım" diyorum.

SEN HEP ZORU SEÇTİN

Sonra İtalya'da drama okumak... Almanya'da tiyatro yapmak falan... Hep zoru seçtin, didiştin; oyuncu hakları, sanatçı örgütlenmesi dedin durdun. 40 yıl tiyatro, sinema, tv, oku, kitap çevir, oyna! Ekmek kavgasını onuruyla yap. Bu sezon Dario Fo oynuyorsunuz kıt imkânlarla. Tiyatro yapmak ne zor!

PARAYLA TUTULMUŞLAR SENİ HEDEF YAPTI, HELAL OLSUN SANA FÜSUN

Beni de sıkıştırıp desenler çizdirdin. Şimdi bir kısım parayla tutulmuş, bir kısmının beyni tutulmuş birileri seni hedef yaptı kıt izanlarıyla. Helal olsun sana Füsun aşk olsun.

Füsun Demirel'e ablasından gerilla mektubu

(Füsun Demirel ve ablası Figen Aydıntaşbaş)

Füsun Demirel'e ablasından gerilla mektubu